Ad

Vildsvinsfilé med coleslaw och BBQ-sås

Varje månad bjuder grillmästaren Jimmy Stening på sina godaste recept. Premiären för hundjakt på vildsvin är avklarad och vad passar då bättre än ett läckert recept på vildsvinsfilé? Men, apropå vildsvinsjakt, innan ni drar igång matlagningen så får ni gärna läsa om när Jimmy och resten av jaktlaget var ute på skyddsjakt i höstveten en sen kväll i augusti. [Text & foto: Jimmy Stening]

Vildsvinsfilé i BBQ-sås

  • 1 st vildsvinsfilé
  • 2 msk Wild One (Ziggesbbq.com)
  • 6 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 3 msk rapsolja 
  • 1 msk chimichurri (Ziggesbbq.com)
  • 1 dl BBQ-sås (bbq.se)

Coleslaw

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 st morötter
  • 1 st äpple
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger

Egen majonnäs på 30 sekunder

  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salta och peppra efter smak

Så här gör du:

Riv eller skär tunna skivor av vitkålen, morötterna och äpplet. Blanda sedan majonnäs med de rivna råvarorna, gärna dagen innan.

Tänd grillen och dämpa den till ca 180 grader.  Gnid in Wild One-rubben på vildsvinsfilén och grilla den på indirekt värme till en innertemperatur på 65 grader. Låt filén vila i minst 15 minuter innan du skär upp den. 

Klyfta potatisen och löken, lägg i en långpanna, häll över chimichurrin och rapsoljan och blanda. Potatisen körs på 220 grader i ugnen eller på grillen.

Lägg upp potatisen, filen och coleslaw och häll på en klick BBQ och åtnjut en av de enklare rätterna från skogen….

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-11

Se även ...

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.