Vildsvinsfilé med coleslaw och BBQ-sås

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2018-10-11

Vildsvinsfilé med coleslaw och BBQ-sås

Varje månad bjuder grillmästaren Jimmy Stening på sina godaste recept. Premiären för hundjakt på vildsvin är avklarad och vad passar då bättre än ett läckert recept på vildsvinsfilé? Men, apropå vildsvinsjakt, innan ni drar igång matlagningen så får ni gärna läsa om när Jimmy och resten av jaktlaget var ute på skyddsjakt i höstveten en sen kväll i augusti. [Text & foto: Jimmy Stening]

 

Vildsvinsfilé i BBQ-sås

  • 1 st vildsvinsfilé
  • 2 msk Wild One (Ziggesbbq.com)
  • 6 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 3 msk rapsolja 
  • 1 msk chimichurri (Ziggesbbq.com)
  • 1 dl BBQ-sås (bbq.se)

Coleslaw

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 st morötter
  • 1 st äpple
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger

Egen majonnäs på 30 sekunder

  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salta och peppra efter smak

Så här gör du:

Riv eller skär tunna skivor av vitkålen, morötterna och äpplet. Blanda sedan majonnäs med de rivna råvarorna, gärna dagen innan.

Tänd grillen och dämpa den till ca 180 grader.  Gnid in Wild One-rubben på vildsvinsfilén och grilla den på indirekt värme till en innertemperatur på 65 grader. Låt filén vila i minst 15 minuter innan du skär upp den. 

Klyfta potatisen och löken, lägg i en långpanna, häll över chimichurrin och rapsoljan och blanda. Potatisen körs på 220 grader i ugnen eller på grillen.

Lägg upp potatisen, filen och coleslaw och häll på en klick BBQ och åtnjut en av de enklare rätterna från skogen….

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!