Varje månad bjuder grillmästaren Jimmy Stening på sina godaste recept. Premiären för hundjakt på vildsvin är avklarad och vad passar då bättre än ett läckert recept på vildsvinsfilé? Men, apropå vildsvinsjakt, innan ni drar igång matlagningen så får ni gärna läsa om när Jimmy och resten av jaktlaget var ute på skyddsjakt i höstveten en sen kväll i augusti. [Text & foto: Jimmy Stening]
Vildsvinsfilé i BBQ-sås
1 st vildsvinsfilé
2 msk Wild One (Ziggesbbq.com)
6 st potatisar
1 st gul lök
3 msk rapsolja
1 msk chimichurri (Ziggesbbq.com)
1 dl BBQ-sås (bbq.se)
Coleslaw
1/4 vitkålshuvud
2 st morötter
1 st äpple
3 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
Egen majonnäs på 30 sekunder
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
salta och peppra efter smak
Så här gör du:
Riv eller skär tunna skivor av vitkålen, morötterna och äpplet. Blanda sedan majonnäs med de rivna råvarorna, gärna dagen innan.
Tänd grillen och dämpa den till ca 180 grader.Gnid in Wild One-rubben på vildsvinsfilén och grilla den på indirekt värme till en innertemperatur på 65 grader. Låt filén vila i minst 15 minuter innan du skär upp den.
Klyfta potatisen och löken, lägg i en långpanna, häll över chimichurrin och rapsoljan och blanda. Potatisen körs på 220 grader i ugnen eller på grillen.
Lägg upp potatisen, filen och coleslaw och häll på en klick BBQ och åtnjut en av de enklare rätterna från skogen….
Under tisdagseftermiddagen beslöt länsstyrelserna om skyddsjakt efter en varg. Jakten får bedrivas inom ett begränsat område som berör kommunerna Skövde, Götene, Mariestad och Skara. Orsaken
GPO Spectra 8X 1.6-13x44i är ett mångsidigt kikarsikte som kombinerar hög prestanda med taktiska fördelar. Vi tog med det ut på årets bockpremiär och delar
Genom åren är det många som har dragit nytta av Mattias Westerlunds expertis, både genom kurser, utbildningar och kunskap paketerat i onlinekurser. I det här