Ad

Vildsvinsfilé Charlemagne

Serveras med ugnsbakad gourmetpotatis

 

Du behöver

  • 800 g filé av vildsvin
  • 600 g gourmetpotatis

Champinjonstuvning

  • 400 g champinjoner
  • 1 st gul lök hackad
  • 30 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl portvin
  • 1 msk hönsbuljong
  • Maizena, ljus

Bearnaisesås

  • 3 äggulor
  • 2 msk rödvinsvinäger eller dragonvinäger
  • 2 msk dragon
  • 2 msk torkad persilja
  • 1 msk citronsaft 
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 3 dl smält smör
  • Några droppar tabasco
  • Worcestershiresås

Gör såhär:

  1. Tvätta potatisen & skölj. Vänd runt i lite olja, krydda med salt och nymald peppar, gärna svartpeppar. Skicka in i ugnen på 175 grader i ca 20–25 min eller tills potatisen är mjuk.
  2. Putsa och bryn vildsvinsfilén runt om, krydda med salt och peppar.
  3. Stek klart i ugn 155 grader tills innertempen är 58 grader. Plocka ut och låt köttet vila cirka 10–15 minuter.
  4. Skiva champinjonerna. Bryn med löken i en kastrull, krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt portvin, vispgrädden och buljongen. Låt koka upp, smaka av, red med maizena.
  6. Konsistensen ska påminna om den hos stuvning.

Bearnaisesås

  1. Vispa äggulorna, vinägern, den torkade dragonen och persiljan, cayenne och citron över vattenbad tills det blir som en sockerkakssmet.
  2. Ta av från värmen, droppa i smöret under vispning (ägg och smör ska vara ungefär lika varmt), smaka av med salt, peppar, tabasco, worcestershiresås och eventuellt lite mer vinäger.
  3. Tillsätt den hackade färska persiljan. VID SERVERING Skiva köttet i tunna skivor och lägg champinjonstuvningen i botten på ett ugnsfast fat. Lägg på köttet och toppa med bearnaisesås. Gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 3–5 minuter tills det får en fin färg.

Servera med de lökfrästa bönorna samt gourmetpotatisen.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-05-30

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com