Ad

Vildsvinens ”härjiga” höst

Under hösten har länsstyrelsen i Örebro län fått motta många samtal från privatpersoner och föreningar som klagar på vildsvinens härjningar.  Vildsvinen har bland annat gått hårt åt några fotbollsplaner i regionen, exempelvis Moabvallen i Yxhult där kommunen testar att hålla de ovälkomna gästerna borta genom att låta ett ständigt skval från radion ljuda inne på arenan.

Länsstyrelsen är osäker på varför rapporterna har kommit in så ovanligt frekvent just i höst.

– Vildsvinsstammen är kanske större nu än tidigare. Sommarens torka kanske också kan göra att de bökar runt mer i år, säger Johanna Månsson Wikland, vilthandläggare på länsstyrelsen, till SVT Nyheter Örebro.

Källa: Svenskjakt.se, SVT Nyheter Örebro

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-23

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.