Ad

Vildsvinskvintett stökig söderortsturné  

Sedan i söndags har flera vildsvin observerats i Enskede, detta skriver Mitt i Stockholm. Uppgifterna bekräftas av Tommy Tuvunger, viltvårdare på Trafikkontoret.  

– Det här handlar om ett gäng vildsvin som hamnat fel. De här djuren vill inte vara i stadsmiljö, säger han till tidningen. 

Det handlar om en grupp på fem vildsvin som under den stökiga söderortsturnén bland annat har ställt till oreda på parkleken Skallet i Sköndal. Nu har förebyggande åtgärder, som exempelvis lockspår av foder mot skogsområden, genomförts för att försöka undvika att vildsvinen inte ska ta sig till mer tätbebyggda områden. 

– Vi vill hålla dem i skogen, för där har vi kontroll på dem. Tar de sig till villaområden och börjar välta soptunnor så kan det på sikt bli katastrof, säger Tommy Tuvunger till Mitt i Stockholm. 

Källa: Mitti.se 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-25

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.