Ad

Vildsvin orsakar problem i naturreservat

Vildsvinsstammen ökar och ställer till problem, bland annat i Hjälstavikens naturreservat i Mälardalen som inrymmer en av Sveriges finaste fågelsjöar. Nu har man sett sig tvungna till att agera och för första gången har länsstyrelsen ordnat jakt inne på reservatet. Åtta vildsvin sköts, men mer finns att göra i området.

– De är ett stort problem. De har ökat i hela landet och de har blivit även ett problem här i vassarna. De är ju allätare och tar både ägg och ungar från fåglar, säger Pekka Westin från den ideella Hjälstagruppen.

Källa: P4 Uppland 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-12-31

Se även ...

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.