Ad

Vildsvin dödade gråhund i Östersundstrakten

Under måndagen dog en gråhund på djursjukhuset i Östersund efter sviterna av en vildsvinsattack. Hunden var ute på jaktprov vid Singsjön, i närheten av Östersund, när det brakade till i skogen. Hundägaren Lars Esbjörnsson uppfattade något stort och brunt som han initialt uppfattade som en björn, men som alltså senare visade sig vara ett vildsvin.

– Det var en enorm bjässe, säkert upp mot 150 kilo och betarna syntes tydligt, berättar Lars för Länstidningen Östersund.
När Lars hittade sin hund var den medvetslös och tarmarna hade delvis åkt ur genom hålet i buken som vildsvinens hade orsakat.

– Jag försökte hjälpa Crut så gott det gick och stoppade in tarmarna i magen och virade en stor plastpåse runt om, sedan lyfte jag upp honom och pulsade i tre kilometer i snön mot bilen, med hunden i famnen, säger Lars Esbjörnsson till Länstidningen.

Vill varna andra

Skadorna var så pass stora att hans liv inte gick att rädda. Nu vill Lars varna andra hundägare.

– Jag vill inte att någon annan hund ska få uppleva samma sak som min, säger han till Länstidningen.

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-12-11

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.