Ny kortfilmsserie från Norma – fokus på skottplatsundersökning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-11-16

Ny kortfilmsserie från Norma – fokus på skottplatsundersökning

Nyligen lanserade Norma en ny kortfilmsserie med fokus på skottplatsundersökning. I det senast släppta avsnittet pratar de om träffar i bukhålan. Bland annat tipsar de om vad man bör titta efter för att kunna avgöra om det handlar om just en sådan olycklig träff. 

När skottet har gått och viltet har lämnat platsen är en skottplatsundersökning av yppersta vikt. Genom en grundlig skottplatsundersökning kan man i många fall avgöra om skottet är ett lyckat sådant, eller det motsatta. Men vilka ledtrådar bör man titta efter? I fyra avsnitt delar Normas Steffen Foullon med sig av sina bästa tips och demonstrerar skott på olika platser i ett tidigare trafikdödat rådjur.

I det senaste avsnittet fokuserar Steffen på vad man ska göra om ett skott träffat i bukhålan. En träff i bukhålan som inte skadar levern eller njurarna är nämligen mycket olyckligt, detta eftersom djuret kan leva mycket länge med denna skada. Att avgöra om så är fallet är därför av högsta vikt, likaså att snarast möjligt tillkalla en erfaren hundförare ifall situationen kräver det.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!