Vildmarken testar Zodiac Team Pro Waterproof

2018-08-14

Vildmarken testar Zodiac Team Pro Waterproof

Vi på Vildmarken har jakten som både nytta och nöje och har hundratals jaktdagar per år, vilket också gör oss till utomordentliga testpiloter av båda nya produkter och klassiker. Den här gången har vi tagit testat Zodiacs trotjänare och kanske mest tåliga radio, Team Pro+ Waterproof. 

Vildmarken testar Zodiac Team Pro Waterproof – en vattentät favorit

Vi på Vildmarken har jakten som både nytta och nöje och har hundratals jaktdagar per år, vilket också gör oss till utomordentliga testpiloter av båda nya produkter och klassiker. Den här gången har vi tagit testat Zodiacs trotjänare och kanske mest tåliga radio, Team Pro+ Waterproof.

zodiac team pro waterproof

Waterproof är en favorit av en orsak och har varit min trogna kamrat under de fem senaste åren. Givetvis skulle dock min radio få bekänna lite extra färg, då jag vanligtvis inte utsätter den för mer än absolut nödvändigt. Radioapparaten som jag använt sänder på 31 MHz-bandet – något som är optimalt för terrängen då jag exempelvis jagar älg uppe i framförallt Jämtlands län. 

Min radio är utrustad med skogsantenn vilken ger den en riklig räckvidd. Vi har tidigare testat den med standardantenn och en räckvidd omkring fem kilometer är inga problem, men skogsantennen ger den allt längre och framförallt en stabilare räckvidd när terrängen är svår.

zodiac team pro waterproof

Håller tätt trots fem år på nacken

Zodiac Team Pro Waterproof har ett namn som givetvis väcker frågan: är den verkligen vattentät? Vem som helst kan läsa att den är IP-klassad och att den klarar av kraftig nederbörd i både plus- och minusgrader har den bevisat under de senaste åren, men jag har onekligen aldrig tappat den under vatten. Och det var med en klump i magen som jag kontrollerade att skruvarna på kontakten var åtdragna, för att sedan sänka ner den i ett glas med vatten. 

Hela radion fick ligga under vatten i närmare tio minuter. Därefter kontrollerade jag ett par gånger så att displayen fortfarande fungerade. Och jag har dessutom provat att prata i den med min kollega genom headset, vilket fungerade. Trots fem års slitage är den alltså fortfarande helt vattentät, imponerande!

Radion kommer med svenska menyer i displayen och har ett logiskt och enkelt menysystem för justering av det mest väsentliga. Den har ett knapplås på ovansidan av radion vilket är förmånligt att använda för att undvika att byta kanal eller dylikt när den ligger i fickan.

Stort urval av tillbehör

Alla Zodiacs radios har ett brett tillbehörsutbud. Med tillkopplad adapter använder jag personligen 3M PELTOR LEP-200 med tillhörande hörslinga, något som jag tyckte var ett utmärkt tillbehör, redan när det släpptes. Innan dess har jag använt Zodiacs FLEX-headset med mikrofon på slingan, något jag saknar på PELTORs slinga, och som gör att jag i dagsläget måste plocka upp radion för att prata i den.

Ställer man denna enhet mot nyheterna Zodiac ONE eller NEO eller varför inte föregångaren Team Pro, så är Waterproof fortfarande min personliga favorit. Det är en robust radio med en storlek som gott och väl ryms i fickan och med sin greppvänliga yta ligger den mycket bra i handen, även när den är blöt.

Zodiac Team Pro Waterproof har ett batteri på 2200 mAh, vilket är mer än tillräckligt för några dagars jakt. Batteriet är utbytbart, så skulle du jaga under många dagar utan möjlighet att ladda om så kan du ha med dig ett extra batteri. 

En annan fiffig funktion är ”Open Speaker”. Detta innebär att du med några enkla knapptryckningar kan aktivera radions högtalare, och behöver alltså inte skruva av headset-kontakten, som också aktiverar högtalaren automatiskt. Detta kan vara bra när du exempelvis vill lägga ifrån dig radion, men ändå vill höra om det händer något.

Prislappen ligger på strax under 3000 kronor och det ryktas om en uppföljare under säsongen. Det ska bli spännande att se vad Zodiac har i kikaren!

Hitta din närmaste återförsäljare via www.zodiac.se

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Jakt

Kaninpuls på Endelave

I skrivande stund har jag fortfarande kaninpuls, vilket är passande eftersom jag nyss är hemkommen från min första kaninjakt på ön Endelave. Det blev en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!