Vildmarken testar UOVISION UM785

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2019-05-22

Vildmarken testar UOVISION UM785

UOVisions åtelkameror är rankade bland marknadens bästa och förknippas med hög kvalitet, modern teknik, och driftsäkerhet. Under 2018 presenterade den svenska grossisten Casström det senaste i sitt sortiment, en uppdaterad version av flaggskeppet UM785, nu med inbyggd molntjänst – en funktion som tar deras kameror till nya höjder.

Och det är just funktionaliteten och användarvänligheten som gör att det känns som att UOVision har tagit ett steg längre än andra kameror som vi har testat. Det blir allt vanligare med förinställda kameror som låter dig komma igång med din åtelkamera snabbt och enkelt utan att sitta och knäppa med inställningar i kameran, eller rent av i datorn, för att få det att fungera. Med den nya molnlösningen laddar du snabbt hem en app, skapar ett konto och skannar en streckkod på kameran, vips, och du är färdig med installationen, allt direkt i din mobiltelefon (givetvis behöver du innan dess knäppa in ett SIM– och minneskort i åtelkameran).

När kameran väl är kopplad till appen kommer alla bilder eller filmer att laddas upp på en server som du kan skrolla igenom, sortera upp eller arkivera som du önskar. Här kan du också se kamerans status gällande batteri, minne och annan information. Du gör också alla inställningar hemma från soffan. Vill du ändra känslighet, antal bilder eller växla fotoläge? Det kan du göra direkt i appen istället för att som ofta annars behöva knata ut i skogen.

Har du dessutom fler kameror så kopplar du in alla i appen och de radas upp under varandra, vilket jag skulle säga är väldigt uppskattat om man hänger upp ett gäng kameror på jaktmarkerna.

UOvisions nya cloudbaserad kamera levererar fin bildkvalitet; både foto och video och under dag och natt. Kameran går att ställa in från 3 till 12 megapixel. Kameran kan ställas in att ta 1–10 bilder i följd vid rörelse. Videokvaliteten är justerbar i tre olika upplösningar; 1080P eller 720P samt VGA, alla tre med ljudupptagning om man så önskar.

Personligen väljer jag att ställa ned kvaliteten något, i detta fall 8 MP, dels för att spara lite data, men också för att det går något fortare för kameran att sända bilderna. Givetvis uppskattar man klara och fina bilder, men när det kommer till kritan så är det för mig funktionaliteten som spelar störst roll i slutändan. UOVision UM785 har en nyutvecklad sensor med brett avkänningsområde som är anpassat efter kamerans fotovinkel. Kamerans rörelsesensor har lång räckvidd och hög känslighet och kan ställas in i tre olika lägen.

En ny funktion som vi inte tidigare sett på marknadens åtelkameror är en fotofunktion som kallas för ”motivläge”. Funktionen innebär i praktiken att du kan optimera fotograferandet utifrån vilken typ av motiv eller objekt du vill fota för att nå ett ännu bättre resultat: välj mellan auto, nära, rörliga eller stillastående objekt. De tre första talar kanske för sig själva medan den sistnämnda är för dig som vill ha så bra bilder som möjligt. I det här motivläget så kommer kameran att ha en relativt lång slutartid för att skapa en ljusare bild än ”vanligt”. Objektet som ska fotas i detta läge måste stå relativt stilla. 

Den har även något som heter ”chasing photo”. Kameran gör att rörelsesensorn kan utlösas upp till tre gånger inom 15 sekunder utan att begränsas av PIR–intervallen, vilket gör att man kan få fler bilder inom samma rörelsedetektion.

Fokus på användarvänlighet

För att summera intrycket av kameran så håller den lika god kvalitet som sina föregångare, exempelvis UM595–3G som vi tidigare testat, men de har nu valt att fokusera på användarvänlighet. Appen finns för både iPhone och Android, men det känns som att den förstnämnda fortfarande dras med några ”barnsjukdomar”, däribland att videofilmer laddas fram väldigt segt, vilket de inte gör i en Android. Men på det stora hela är detta en riktigt fin åtelkamera som föregående modeller har gått i god för gällande kvalitet och den kommer troligen att stå emot väder och vind i många år framöver. 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.