Ad

Vildmarken testar Ultracom Hund-GPS

Den klassiska Ultracom Hund-GPS, tidigare kallad Swepoint DoGPS, har uppnått välförtjänt popularitet genom sin utmärkta användarvänlighet och driftsäkerhet. Med dataspårning får du automatiskt uppdatering av hundens position och skall direkt i din smartphone. Vi har under säsongen testat detta halsband för att få en känsla över hur systemet fungerar under jakt. [Text: Daniel Emsevik, Foto: Staffan Johansson]

Ultracom

Hunden kan spåras med obegränsad räckvidd, näst intill i realtid och levererar kontinuerlig information så som skallfrekvens, hastigheten och annan information. Du kan även använda de mångsidiga alarmen så som skallalarm, gräns- och ståndalarm.

En i många fall avgörande egenskap hos hundpejlar är batteritiden. Denna modell av Ultracom-halsband drivs av fyra stycken AA-batterier. Du byter dem enkelt och smidigt bakom en vädertätad lucka. Under vårt test fann vi med standardbatterier en batteritid närmare tre dygn i streck med god GPS-mottagning. Med andra ord behöver man inte vara bekymrad över att den ska räcka en jaktdag eller två. Med den externa antennen har vi under testet i de värmländska skogarna haft god GSM-täckning och en säker dynamisk spårning av hundarna vi jagat med.

Du kan följa oändligt antal hundar med hjälp av Ultracoms app. En applikation till telefonen som är relativt lätthanterlig och så snart du har koll på ditt konto och koder – så du är snabbt igång med din hundspårning.

Pålitligt system

Vi har under säsongen använt Ultracom hund-GPS på både älghund och stövare. Har funnit systemet pålitligt och driftsäkert även i de sämsta väderförhållandena. Appen fungerar både i iPhone och Android-enheter och kartorna som ingår håller god standard.

Utvecklad i norra Finland

Företaget Ultracom härstammar från norra Finland och har sedan 1993 utfört ett långsiktigt och innovativt utvecklingsarbete inom radiotekniska enheter. Och det ena ledde till det andra då 1996 de inledde arbetet med lokaliseringsenheten för jakthundar.

Lokaliseringsenheterna som utnyttjade trådlös dataöverföring nådde snabbt en enorm popularitet vilket även stakade ut riktningen för företagets framtid. Företagets otaliga innovationer och användningen av den nya teknologin i produkterna gav bland annat lokaliseringsenheterna for jakthundar den form de har idag.

Idag utvecklar företaget olika typer av produkter for lokalisering av djur, och i produktutbudet finns utöver hundlokaliseringsenheter även produkter och programvara för att lokalisera boskap.

Nyfiken på Ultracom eller behöver hjälp med att komma igång? Klicka in på www.rmjakt.se.

 

 

Inlägg av: Daniel Emsevik den 2018-02-05

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.