Vildmarken testar Redolfi EOS One – en allround-bock med flamhärdad skrud

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-04-14

Vildmarken testar Redolfi EOS One – en allround-bock med flamhärdad skrud

Redolfi EOS One är lätt att vila ögonen på. Lådan är estetiskt tilltalande och vackert flamhärdad – och inte gör det saken sämre att denna italienska allround-bock ackompanjeras av en kolv i valnöt och ett trevligt pistolgrepp med en vacker nätskärning.

EOS OneNär man är på jakt efter en hagelbock i 10 000-kronorsklassen så tänker nog de flesta jägarna på en turkiskt byggd, eller en begagnad sådan. Men även om det inte är något fel på de alternativen så vet man de facto aldrig vilken typ av liv som de har levt. Italienarna är välrenommerade över hela världen för sina hagelvapen. Italienska bössor kommer i många fall till fantasipriser, men inte i detta fall.

EOS One lämpar sig lika väl för jakt som för lerduvor och då den är riktigt läcker så behöver du inte skämmas varken i jaktsammanhang eller på skjutbanan. Denna allround-bössa med slätborrat lopp och en grymt läcker finish, inte minst på dess flamhärdade låda som i kombination med en oljad valnötskolv onekligen sticker ut på vapenhyllan.

Både fram- och bakstock är klädda med snygg nätskärning och den jämnt utsträckta greppytan borde erbjuda ett bekvämt grepp för de flesta handstorlekar. EOS One kommer i kaliber 12/76 och en piplängd på 70 cm. Den kommer även med fem utbytbara choker och väger strax över tre kilo.

Insidan har på det stora hela välgjorda och genomarbetade detaljer. Mekanismen är mekanisk med automatsäkring. Val av vilken pipa som avfyras först styrs med säkringstangenten som förs i sidled, precis som på många andra av marknadens hagelbockar. Automatsäkringen aktiveras när piporna bryts via en ståltapp (som styrs av en detalj i framstocken).

 

EOS One

Prisvärt alternativ

EOS OneJag är möjligtvis skadad eftersom jag främst är van vid kulskytte och ägnar majoriteten av min tid åt det, men min personliga uppfattning är absolut att trycket lämnar en del i övrigt att önska. För att summera det så är trycket hårt – med släp, som tål att vänja sig vid. Piporna är monterade på två tappar i lådan och även om mekanismen tydligt andas Italien så når den här hagelbocken inte upp i samma klass som landsfränderna Beretta och Perazzi. Däremot ligger EOS One högt i medelklassen och är utan tvekan ett prisvärt alternativ som gör jobbet. Och apropå namnet så kan det mycket väl antyda att denna hagelbock är The One just för dig…

Tack till BOFAB i Värmland som lånade ut testvapnet!

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.