Vildmarken testar: Komfortabel och finurlig stolsryggsäck från Alces

2020-11-16

Vildmarken testar: Komfortabel och finurlig stolsryggsäck från Alces

Älgjakten är för många synonymt med kaffetermos, hundskall och gemenskap i skogens lugn. Men för att göra upplevelsen komplett så krävs det en rejäl stolsryggsäck. Vi har testat en finurlig och bekväm nyhet från Alces som gör jobbet.

Det finns en uppsjö av stolsryggsäckar ute på marknaden; i varierande prisklasser och inte minst med varierad komfort. Som fullvuxen karl kräver jag en hel del av en stolsryggsäck för att jag ska kunna, och vilja, tillbringa timme in och timme ut och på en sådan produkt, men denna nyhet från Alces checkar av det mesta på min lista.

Stolsryggsäcken har en rejäl och väl tilltagen sits med ett ryggstöd som förvisso inte är avsett för att vägas på, men som ger en skön avlastning i svanken. Ryggsäcken är vädertätad, upp till vilken grad låter vi vara osagt då testperioden var befriad från nederbörd, men insidan av säcken är klädd med plastmaterial och jag vill därför tro att den tål och håller tätt för en regnskur eller två. Dessutom har ryggsäcken finesser som kan komma väl till pass under jakten och den kanske mest uppskattade var det utfällbara avlastningsbordet. Här kan du ställa kaffetermosen, eller varför inte lägga hundpejlen där så att du har händerna fria när det väl knäcks en kvist i ögonvrån?

Alces stolsryggsäck

Ljudlös och relativt bekväm

Utsidan av säcken är klädd med ett ljudlöst och vattenavvisande textilmaterial, detta för att du så tyst som möjligt ska kunna fälla upp och ned säcken. De har även täckt vissa delar av stålkonstruktionen för att undvika ytterligare skrammel. Stolsryggsäckarnas stora svaghet tycker jag ofta är bekvämligheten, eller bristen på just det, när man bär den på ryggen. De är i regel både tunga och hårda och allt som oftast hittar stålkonstruktionen ett revben att trycka sig emot. I fallet med Alces ryggsäck så upplever jag det något annorlunda. Den är relativt bekväm bak på ryggen och jag skulle inte lida av att bära den ett par kilometer, även om man inte kan komma ifrån att en vanlig ryggsäck nästan alltid vinner vad gäller komfort.

Alces stolsryggsäck

Perfekt för älgpassen

Jag uppskattar det stora utrymmet i säcken och man får enkelt med sig både en extra tröja, termos, lite ved och matsäck, just för de där långa älgpassen. Med kardborre kan man dessutom avlägsna stolen från ryggsäcken och på så vis blir säcken både lättare och bekvämare att bära.

Prislappen ligger på omkring 1 500 kronor, strax över medelprisklass, men trots det så tycker jag att den är prisvärd och jag kan varmt rekommendera den här till dig som är på jakt efter en ny stolsryggsäck.

Du hittar den hos din Interjakt-handlare.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!