Vildmarken testar: Komfortabel och finurlig stolsryggsäck från Alces

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2020-11-16

Vildmarken testar: Komfortabel och finurlig stolsryggsäck från Alces

Älgjakten är för många synonymt med kaffetermos, hundskall och gemenskap i skogens lugn. Men för att göra upplevelsen komplett så krävs det en rejäl stolsryggsäck. Vi har testat en finurlig och bekväm nyhet från Alces som gör jobbet.

Det finns en uppsjö av stolsryggsäckar ute på marknaden; i varierande prisklasser och inte minst med varierad komfort. Som fullvuxen karl kräver jag en hel del av en stolsryggsäck för att jag ska kunna, och vilja, tillbringa timme in och timme ut och på en sådan produkt, men denna nyhet från Alces checkar av det mesta på min lista.

Stolsryggsäcken har en rejäl och väl tilltagen sits med ett ryggstöd som förvisso inte är avsett för att vägas på, men som ger en skön avlastning i svanken. Ryggsäcken är vädertätad, upp till vilken grad låter vi vara osagt då testperioden var befriad från nederbörd, men insidan av säcken är klädd med plastmaterial och jag vill därför tro att den tål och håller tätt för en regnskur eller två. Dessutom har ryggsäcken finesser som kan komma väl till pass under jakten och den kanske mest uppskattade var det utfällbara avlastningsbordet. Här kan du ställa kaffetermosen, eller varför inte lägga hundpejlen där så att du har händerna fria när det väl knäcks en kvist i ögonvrån?

Alces stolsryggsäck

Ljudlös och relativt bekväm

Utsidan av säcken är klädd med ett ljudlöst och vattenavvisande textilmaterial, detta för att du så tyst som möjligt ska kunna fälla upp och ned säcken. De har även täckt vissa delar av stålkonstruktionen för att undvika ytterligare skrammel. Stolsryggsäckarnas stora svaghet tycker jag ofta är bekvämligheten, eller bristen på just det, när man bär den på ryggen. De är i regel både tunga och hårda och allt som oftast hittar stålkonstruktionen ett revben att trycka sig emot. I fallet med Alces ryggsäck så upplever jag det något annorlunda. Den är relativt bekväm bak på ryggen och jag skulle inte lida av att bära den ett par kilometer, även om man inte kan komma ifrån att en vanlig ryggsäck nästan alltid vinner vad gäller komfort.

Alces stolsryggsäck

Perfekt för älgpassen

Jag uppskattar det stora utrymmet i säcken och man får enkelt med sig både en extra tröja, termos, lite ved och matsäck, just för de där långa älgpassen. Med kardborre kan man dessutom avlägsna stolen från ryggsäcken och på så vis blir säcken både lättare och bekvämare att bära.

Prislappen ligger på omkring 1 500 kronor, strax över medelprisklass, men trots det så tycker jag att den är prisvärd och jag kan varmt rekommendera den här till dig som är på jakt efter en ny stolsryggsäck.

Du hittar den hos din Interjakt-handlare.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Man hittad död i jakttorn

Runt 9-snåret i morse larmades polisen om att en man hade hittats död i ett jakttorn i Jönköpings län. Polisen är på plats, men i

Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.