Ad

Vildmarken testar: Hestra Biathlon Trigger

En vindtät skyttehandske Vildmarken testar en av marknadens nyheter inom jakthandskar, Hestra Biathlon Trigger från ITAB Outdoor. En tunn, slitstark och vindtät handske, från början utvecklad för Svenska skidskyttelandslaget. Vi drog på oss handskarna och begav oss ut i norra Värmland för att jaga älg.

 

Det finns mängder av tunna jakthandskar på marknaden, men dessa är de första vi testar som har det faktiska skyttet i fokus. Handsken levererar ett extraordinärt grepp vid skytte. Den vänstra handsken är dessutom försedd med dämpande padding för att ge ett ytterligare stöd samt absorbera rekyl vid skottillfälle.

Hestra Biathlon Trigger Comp är en kortare handske med utmärkt passform som från början är utvecklad för det svenska skidskyttelandslaget.
Handsken är tillverkad med en ”Ergo Grip”-konstruktion som innebär extra böjbara fingrar. Sömmarna är placerade enligt fingrarnas naturliga veck för god passform. Den är vindtät, vattenavvisande och ventilerande.

Windstopper

Oktobers kylande vindar slår emot ansiktet, men händerna är fortfarande varma. Materialet på ovansidan handen är vindtät och vattenavvisande Gore WINDSTOPPER© Breeze.
Material har funnits på marknaden sedan 1991, men istället för att koncentrera sig på vatten och fukt likt Gore-Tex, är Windstopper fokuserat och utvecklat för att klara en kylande vind samtidigt som materialet ska kunna andas.

Windstopper-membranet är ett mycket tunt membran som är laminerat till ett tyg som gör det helt vindtätt. Det är tillverkat av den mångsidiga polymeren PTFE (polytetrafluoretylen) som är expanderad för att skapa en mikroporös struktur. Dessa mikroporer är 900 gånger större än vattenångsmolekyler, vilket gör att svetten obehindrat tränger igenom.

Hestra

I 80 år har Hestra utvecklat handskar som ska värma, skydda och ge fingertoppskänsla i de mest skiftande miljöer. I dag har Hestra över 400 modeller.

Läs mer om handskarna på www.itaboutdoor.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-11-05

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.