Ad

Havalon Titan – Jaktkniv med kirurgisk skärpa

Vildmarken har tidigare tipsat om kniven, Havalon Titan. På senare tid har vi glädjande nog fått använda den kontinuerligt under praktisk jakt och tillvaratagning. Vi är fortfarande övertygade om att det är en riktig kvalitetskniv.

Titan kommer med en nylonväska och två typer av extra blad; det traditionella #60A- samt #70A-bladet med rund spets som är utmärkt när man ska flå.

Kniven har alla funktioner som man kan förvänta sig av en modern jaktkniv. Den ergonomiska designen gör att den ligger naturligt i handen, vid användning åt båda hållen med de olika bladen. Kniven är gjord av slitstarkt stål och har en separat låsmekanism som håller det kirurgiska bladet från att fällas ut utan avsikt.

Havalon har tagit fram en solid produkt. Vi har under 2016 använt Havalon Piranta-Bolt, den enklare modellen med endast det utbytbara bladet. Titan kompletterar denna omåttligt populära kniv med ett traditionellt, kort blad för tuffare användning.

Med Havalon Quik-Change byter du ut det kirurgiskt vassa bladet på ett kick. Kombinationen ger dig oöverträffad skärpa från Havalons utbytbara blad och styrkan hos ett traditionellt fast blad i ett och samma verktyg.

Flådde älg med ett och samma blad

I slutet av årets älgjakt hade vi jaktlyckan med oss och en älgtjur föll i de norra delarna av Värmland. Älgen flåddes med ett och samma blad, vilket minst sagt är ovanligt. Bladet är till en början nästan FÖR vasst och då gäller det att vara väldigt lätt på handen. Efter att tag kan man börja använda kniven mer som man brukar göra. Men hade jag använt en vanlig slaktkniv hade jag antagligen slipat den både en eller två gånger innan älgen var flådd. Havalon är amerikanskt och profileras starkt av TV-profilen Jim Shockey som satt sin signatur på denna kniv.

Vi hoppas att fler i Sverige får upp ögonen för denna jaktkniv.

www.z-aim.com

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-03-05

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Magasin Vildmarken #9

September är här och högtidsstunderna avlöser varandra för oss som gillar jakt. Nyligen började fågeljakten, under månaden blir hjortjakten lovlig och älgjakten smyger igång i norr. Även gåsjakten är i full gång och vi har träffat Charlie Sandin, en man som ofta omnämns som en av Sveriges bästa gåslockare och som tillverkar lockpipor som säljs världen över.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.