Vildmarken testar: Härkila Driven Hunt Heat Muff

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-10-15

Vildmarken testar: Härkila Driven Hunt Heat Muff

Föredrar du, precis som jag, att skjuta utan handskar, eller i alla fall med tunna sådana? Då är en så kallad muff väldigt trevlig att ha med sig runt midjan. Härkila har genom sin HEAT-teknologi tagit utvecklingen ett steg längre – och vi har testat deras Driven Hunt Heat Muff.

Härkila HEAT introducerades för ett par år sedan, då genom ett mindre sortiment av jackor och västar. Sedan dess har det lanserats flera produkter, däribland ett underställ med värmeslingor. Värmeteknologin som skiljer sig mot andra värmeprodukter på marknaden är att HEAT är temperaturstyrt. Den stänger alltså av sig när önskad temperatur är nådd, och startar upp igen när det behövs.

Värmevästen har vi redan öst beröm över i en tidigare recension, och ända sedan lanseringen av de nya produkterna har jag sett fram emot att testa dem. Och vad kan passa bättre till älgjaktspremiären i oktober än den här produkten? Köldgraderna smyger nämligen på snabbt nu. Även om det kan vara 10-15 plusgrader när jakten sätter fart så är det garanterat snö innan vi åter beger oss hemåt från jaktmarkerna i Jämtland. Härkilas Driven Hunt Heat Muff kommer under de närmaste månaderna få hänga med mig både på älgpassen och likaså under vinterns drevjakter, men redan nu har den hittat en plats i mitt hjärta, och kring min midja.

 

Många funktioner

Muffen är faktiskt multifunktionell. Jag skulle nästan kunna säga att den skulle kunna ersätta en mindre ryggsäck ifall det kniper. Den har en sydd tub att stoppa in händerna i, som även utan att förbruka batterikraft är varm nog i mildare väder, detta tack vare att den invändigt är isolerad med en 200-grams Thermo Poly Shield™ Fill-vaddering och ett tjockt, mjukt fleecematerial. Dessutom har du två fack i tillräcklig storlek till din telefon, powerbank och hundkoppel, eller varför inte till dina favorit-snacks?!

Driven Hunt HEAT-muffen är tillverkad i ett slitstarkt material bestående av 84 % polyester och 16 % polyuretan. Materialet har en så kallad Durable Water Repellent-behandling och är därför smuts-/vattenavvisande. I det bakre facket hittar du en USB-sladd, och likt de andra HEAT-produkterna kan du använda muffen med vilken powerbank som helst, stor som liten.

Exempel: Med en powerbank på 10 000 mAh kan muffen hålla den högsta temperaturen på 52 grader C i cirka sju timmar vid en utomhustemperatur på 0 grader.

Detta är en produkt som vi bokstavligt talat kan rekommendera varmt.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.