Vildmarken testar: Guide TS425

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-02-18

Vildmarken testar: Guide TS425

Behöver ett termiskt sikte kosta 50 tusen och uppåt? Nej faktiskt inte! Vi har kikat närmare på Guide TS425, ett värmesikte med nästan militäriskt utseende med funktioner som kan ta din nattjakt till en ny nivå.

Siktet är väldigt lätt att hantera. Du har en excoderknapp på vänstra sidan som du nyttjar för samtliga inställningar genom att trycka in och vrida på hjulet. Menyerna är i särklass de enklaste att hantera av många digitala sikten som vi testat, där du har allt väsentligt under första menyvalet. Inskjutning gör du snabbt, och likt andra sikten med värmesensor måste du tejpa upp något som skiljer sig i värme. På redaktionen använder vi som regel en bit metallfolie.

Vi valde att skjuta in siktet på 50 meter, att försöka skjuta in detta sikte med så pass låg optisk förstoring på längre avstånd, som exempelvis 100 meter, är svårt, i varje fall om man man vill ha träffbilder som är små. Det blir pixligt fort men att smälla upp en större foliebit på 100 meter och kontrollskjuta kan man ju göra.

På undersidan hittar du ett robust fäste för picatinnyskena och på ovansidan ett vridhandag där du under det hittar ett klassiskt 18650-batteri. Batteriluckan skiljer sig lite från det traditionella, då detinte spelar någon roll vilket håll du sätter i batteriet – de funkar åt båda håll – vilket såklart är en fördel om man ska byta batteri i mörkret. Batteritiden uppges ligga på tre till fem timmar beroende på val av batteri.

TS-modellen har även bild-i-bild-funktion, vilket innebär att du kan få en miniatyrbild av den centrala delen av skärmen, och i den miniatyrbilden har du möjlighet att zooma in, men samtidigt behålla den utzoomade versionen av siktbilden. En funktion som jag själv tycker är toppen. Detta sikte har ingen egen optisk zoom, så att zooma in för skjuta innebär att målet blir pixligt fort, så när detta sikte varit med ut, så är det minimal zoom och bild-i-bild aktiverat för att snabbare identifiera, men samtidigt skjuta på ett mål som är på lämpligt avstånd med den vida siktbilden.

En funktion som sticker ut lite är den såkallade Hot Track. Aktiverar man detta så kommer det upp en spårruta som automatiskt ställer in sig på det som är varmast på skärmen. En funktion med för och nackdelar, men har du kornet på ett ensamt vildsvin, är detta ett trevligt inslag.

Guide TS425

Färgvalen på värmen är White Hot, Black Hot, tre varianter av Red Hot, Green Hot och Blue Hot. Kan ställa kontrast och ljusstyrka, och välja mellan svart eller vitt riktmedel. Sensorn är av upplösning 400×300 och en microdisplay med uppplösning på 1024×768.

Detta sikte är i låg prisklass på marknaden, det har några år på nacken men det är ett robust kvalitetssikte som innehåller det nödvändigaste. Jag saknar förstås ett större optiskt zoomomfång, inspelningsfunktion, streaming till telefonen och större variation av riktmedel, men förstår att på ett termiskt sikte under 20 tusen är detta svårfångat. Däremot är det väldigt mycket sikte för pengarna och du kan definitivt ta din vildsvinsjakt till en ny nivå även med Guide TS 425!

Hitta din återförsäljare via www.interjakt.se

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.