Vildmarken testar: Eurohunt viltkorg

2022-03-13

Vildmarken testar: Eurohunt viltkorg

Det är inte så ofta som man efter en lyckad jakt på vildsvin, rådjur eller dovvilt finner ett slakteri runt husknuten – och att transportera vilt i kupén innebär ofta blod, päls och i vår testreporters fall, en skeptisk fru. Men med hjälp av en viltkorg så kan vilken Svensson-racer som helst förvandlas till en funktionell jaktbil. Vi har tittat närmare på Eurohunts förzinkade och robusta transportlösare!

Den här årstiden förknippas måhända mindre med jakt än månaderna som precis passerat, men för mig är det just nu högtidsstunder ute på vildsvinsåtelplatserna. Jag hjälper flera markägare att decimera vildsvinsstammen något och det bjuds på många sena, men samtidigt rogivande kvällar och nätter. Men när väl ett välriktat skott går av så vill jag ha minsta möjliga krångel. För mig, och många andra, gör avståndet till slakteriet att bilen är ett måste. Dessutom måste det i sammanhanget nämnas att min hårt prövade fru tycks ha tröttnat på den distinkta odören av vildsvin från bagageutrymmet eller för den delen baksätet, haha. En viltkorg löser smidigt alla dessa bekymmer.

Att montera ihop viltkorgen från förpackning görs på ett litet kick med en 6 mm insexnyckel, en 13 mm ringnyckel/skiftnyckel samt de fyra bultar som medföljer för att fästa korgen till snabbkopplingen. Med en hävarm fäster du korgen på din dragkrok och boom, du är redo för sviiinena! Denna variant av korg är även tiltbar, vilket innebär att du kan vika ned korgen mot marken för att underlätta lastning av vilt på korgen. Detta är en funktion som man är lite extra tacksam för de kvällar man står där själv med ett vildsvin modell större.

Robust konstruktion

Konstruktionen är robust och består av kraftig, tvåramssvetsad stål – och att säkra lasten med ett spännband är enkelt. Som tillbehör till korgen erbjuder även Eurohunt en grönfärgad viltpulka, med två handtag, som passar perfekt i viltkorgen. Du kan med andra ord släpa ut viltet med pulkan och sedan lyfta i pulkan i korgen, rent och behändigt. Eurohunts viltkorg passar alla europeiska bilkopplingar av stål ST52-3 – och därmed även din fyrhjuling.

Många användningsområden

Avslutningsvis så måste vi också säga att viltkorgen har många användningsområden, även utanför jakten. Ska du exempelvis köra motorsågen, andra verktyg, skräp eller annan last som tål att åka bakom bilen, så är det här ett riktigt bra hjälpmedel!

Specifikationer:

• 2-ramssvetsad korg.
• Vikt: Bara 9 kg.
• Mått: 89 x 58,5 x 20 cm.
• Ytbehandling: Förzinkad.
• Tiltbar i 45 grader.
• Fästbulten för kulan har storlek 24 mm.
• För alla europeiska bilkopplingar av stål ST52-3.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!