Ad

Vildmarken testar Caldwell Lead Sled Plus

Lead Sled Plus är nästa generation i Caldwells populära serie av skjutstöd – ett skjutstöd som upptar upp till 95 % av rekylen och håller ditt vapen säkert på plats vid inskjutning. Vildmarken åkte till jaktskyttebanan för att testa det.

caldwell

Skjutstöd som är utformat för att hålla geväret till fullo på sin plats, i både fram- och bakkant. Det huvudsakliga syftet med Lead Slead är att minska den mänskliga faktorn så mycket som möjligt vid inskjutning av ditt vapen.

Några av förbättringarna på denna modell är ett nytt höjdreglage och vikttråg som kan användas med metallvikter, men likväl som sandsäckar eller andra vikter upp till 45 kilo för maximal rekylabsorption.

Minskar den mänskliga faktornimg_2656-medium

Att minska den mänskliga faktorn är inget nytt när det kommer till inskjutning av gevär. De flesta av oss använder sandsäckar, benstöd eller andra typer av skjutbänkar vid inskjutning kikarsikten. Caldwells Lead Sled Plus är i princip en förbättrad och mer precist bänkstöd. I och med att det även har stöd bakom geväret minskar det också rekylen mot skyttens axel, något som gör att du som skytt bekvämt kan skjuta in ditt vapen. Detta låter inte kanske så märkvärdigt i de flestas öron, men när du använder kraftfullare kalibrar kan rekylen bli brutal vid bänkskytte. Skjutstödet som vi har testat har inte varit utrustat med extra vikter, men hade så varit fallet hade det absorberat ännu mer rekyl.

Efter testet var vi mer än nöjda. Skjutstödet håller geväret ordentligt på plats vilket gör inriktning och justering av kikarsiktet mycket smidigt och precist. Att få hårkorset på målet kan inledningsvis vara lite besvärligt och kräver att stödet justeras både i höjd och sidled, men när du väl är på målet återkommer du lätt till rätta, skott efter skott.

Caldwells Lead Sled gör jobbet utmärkt, vilket gör din inskjutning enklare och mer precis. Skjutstödet är praktiskt och rekylupptagningen är utmärkt – precis som utlovat.

Med sin ringa prislapp på knappt 3000 kr så är kanske ett skjutstöd av denna klass inte något något för dem som bara har ett fåtal dagar per år i skogen. Men för skytten som eftersträvar största möjliga precision, vill spara ammunition, eller spara på sin axel vid inskjutning av grövre kalibrar, är Caldwells Lead Sled Plus ett utmärkt skjutstöd.

Köp den hos www.activeoutfit.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-12-16

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.