Blaser Carbon Shooting Stick

Vildmarken testar Blaser Carbon Shooting Stick 2.0

2021-07-12

Vildmarken testar Blaser Carbon Shooting Stick 2.0

I skrivande stund pågår jakten i sommarens höga gräs efter vildsvin och snart hägrar bockjaktspremiären. Ett bra skjutstöd är A och O för säkra skott, och vi har kikat närmare på ett av marknadens stabilaste men samtidigt lättaste skjutstöd. Säg hej till Blaser Carbon Shooting Stick 2.0!

Tyska Blaser är sedan länga kända för innovativa lösningar, och deras tvåpunktsskjutstöd Blaser Carbon Shooting Stick 2.0 är inget undantag. Det påminner om det klassiska dubbla benstödet som funnits på marknaden i några år vid det här laget, men det är ingen tvekan om att många detaljer nu är förfinade, både vad gäller design och funktion.

Stödet i bakkant av kolven ger ett bänkliknande stöd och tack vare att man till exempel i detta fall kan justera både fram- och bakdel av skjutstödet tillför det stor funktion om du exempelvis jagar i sluttande terräng, eller rent av vill ha möjlighet att sitta ned och skjuta.

Det märks att det ligger mycket möda bakom utvecklingen – och att det är jägare som tänkt till. Detta märks inte minst på att benstödet är tillverkat i kolfiberförstärkt plast, vilket gör att vikten landar på nätta 985 gram.

Blaser Carbon Shooting Stick

Numrerad justering

Varje ben är justerbart med en gummerad ring som är lätthanterad även med handskar på. Att man just kan justera dem var för sig har sina fördelar, men visserligen också sina nackdelar om du under jakten måste justera det. Men 2.0-versionen av Blaser Carbon Shooting Stick har ben som är numrerade och spar dig både tid och huvudvärk vid justering – håll koll på vilka siffror som passar ditt anlägg och du har ett extremt bra stöd uppställt på ett kick. Den nya versionen av benstödet har fler uppdateringar, däribland ett gummerat handgrepp, och det medföljer även ett justerbart orangefärgat snöre som du kan fästa fram och bak, för att ge ett fast maxavstånd mellan det främre och bakre stödet. Inget jag personligen haft behov av under testperioden, men väl värt att nämna.

Vridbart handgrepp

Något annat som sticker ut lite extra är dess vridbara pistolgrepp, något som ger ett otroligt bra stöd och möjlighet att röra sig omkring 20 meter i sidled på 100 meter utan att behöva justera sin position, något som många vet kan vara helt avgörande, inte minst under sommarens vildsvinsjakter där vildsvinen sällan står still på samma plats under en längre tid.

Benstödet är lätt och hopfällbart. Men vid rörlig jakt kan du enkelt bara vika ihop det och ta det i ena handen för att traska vidare. Det väger i sammanhanget ingenting, och att bära med sig det gör jag med glädje när jag vet vilket stöd det erbjuder mig. Du får dessutom med dig en väska om du vill skydda ditt stöd under färd, eller underlätta montering på exempelvis ryggsäck.

I väskan hittar du även ett magnetfäste att ersätta U-klykan med, för dig som har Spartan-fäste i/på din kolv, eller Blasers egna magnetfäste som i detta fall ger en otrolig fördel.

Letar du efter ett grymt stabilt skjutstöd för stående skytte, med minsta möjliga vikt, så kan vi verkligen varmt rekommendera Blaser Carbon Shooting Stick.

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter