Vildmarken testar: Black Moose A17

2019-12-20

Vildmarken testar: Black Moose A17

Vi på Vildmarken älskar nya prylar! Och så snart vi snappat upp något som vi tycker andas kvalitet, framförallt när det handlar om svenska varumärken, så har vi svårt att hålla tassarna borta. Vi har som första svenska jakttidning fått klämma och känna på jaktradion Black Moose A17, signerad den anrika grossisten Normark Scandinavia.

Vildmarken testar: Black Moose A17

Vi på Vildmarken älskar nya prylar! Och så snart vi snappat upp något som vi tycker andas kvalitet, framförallt när det handlar om svenska varumärken, så har vi svårt att hålla tassarna borta. Vi har som första svenska jakttidning fått klämma och känna på jaktradion Black Moose A17, signerad den anrika grossisten Normark Scandinavia. [Text & Foto: Staffan Johansson]

Varumärket Black Moose är kanske fortfarande relativt okänt för många. Det var bara något år sedan som produkterna började ploppa upp på marknaden, men redan nu tycks de börja fyllas på i butikshyllorna över hela landet. De som står bakom är grossisten Normarks eget varumärke, som fokuserar på kvalitet, stil, funktion och inte minst prisvärdhet. Sortimentet innefattar allt från stilfulla vapenfodral till vapenvårdsartiklar och kikarsikten.

Vi har inte förrän nu sett några teknikprylar, men de gör också en riktigt stilfull premiär med två nya jaktradios, en analog och en som fungera både digitalt och analogt. Nyheterna har i skrivande stund knappt anlänt, men vi fick under en dag tag på ett exemplar av den analoga versionen, Black Moose A17.

Klassisk jaktradio

Det är en klassisk jaktradio på 155 MHz-bandet, förberedd för den nordiska marknaden med sju svenska, en dansk och sex norska jaktkanaler inprogrammerade. Det finns plats för desto fler, upp till hela 256 stycken, plus 38 valbara pilottoner. När du för första gången håller i radion så är det första intrycket att det är en kvalitetsprodukt. Den känns robust och har ett snyggt orange inlägg i den annars exklusivt bruna designen. Detta är något jag själv kan uppskatta som sällan väljer de billigaste alternativen som ofta ekar i plastskalet och/eller glider ur handen. Jaktradios får enligt min mening inte vara för klumpiga, och jag är väldigt förtjust i A17:s nätta format.

Menyn är lätthanterad, och du hittar knappar på mer eller mindre samma ställen likt några av de mest populära jaktradioapparaterna på marknaden. Det finns ett litet men växande utbud av tillbehör. En halsslinga med öronmussla eller för koppling till dina Peltor-kåpor och skogsantenn finns redan nu tillgängligt. 

En punkt som är värd att nämna är dess höga IP-klassning. Med IP67-klass så låter den inga dammpartiklar tränga igenom och enheten ska inte ta in vatten när den sänks ned i meterdjupt vatten. Det sistnämnda är inget vi ännu har haft möjlighet att ta upp till bevis, men låt oss tro att den håller vad den lovar – och då har vi här en konkurrenskraftig produkt.

Även om produkter likt denna sällan tillverkas här i Norden, så har de nya radioapparaterna släktingar inom teknikeliten, då det bland annat produceras apparater åt Motorola i samma fabrik. 

Prislappen ligger på under 2 000 kronor, och är det dags för ny jaktradio så skulle jag låta Black Moose nya radioapparater få vara med i matchen bland alternativen av jaktradios. Radion kommer endast i 155 MHz.  

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under