Vildmarken testar: Aim Scout Combo

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-12-29

Vildmarken testar: Aim Scout Combo

Vår skandinaviska natur erbjuder en stor variation av jaktformer och vid närmare eftertanke så är det bara att erkänna att vi packar våra väskor nästan orimligt många gånger under en säsong. Under vår senaste jaktresa till Norges vackra fjällmarker kändes det ännu roligare än det brukar göra, med oss på resan hade vi nämligen vapenväskan AIM Scout 50 från brittiska AIM Field Sports som i paket med en rymlig och väl tilltagen skjutmatta bildar AIM Scout Combo.

AIM Scout 50, från den svenska grossisten Megafauna, är en vapenväska med modulär design som erbjuder en mängd förvaringsalternativ. Den har fyra utvändiga fickor, PALS-hällor för att fästa ytterligare utrustning, samt ett vadderat och rejält tilltaget huvudfack för ett gevär upp till 126 centimeters längd.

Scout Combo är en kombination mellan väska/fodral och matta. Med det menar jag inte att väskan viks ut till en matta, utan snarare att mattan rullas ihop och fästs på väskan. Den stora och breda skjutmattan håller armbågar och ben rena och torra från leran och vätan. Den är 100 % vattentät och den kompakta designen gör att du kan rulla ihop den samtidigt som den erbjuder enastående komfort och skydd.

Perfekt för skytte i fält

AIM-mattan har en vattentät undersida, en överdel av slitstark Cordura och en halkfri panel för armbågarna. Vadderingen är minimal, men tillräcklig. Den har också en axelrem och ett handtag för att ge dig alternativa bärmöjligheter. För dig som är ute på jakt är detta sällan något du sliter med dig, men för den som exempelvis ska skjuta på långhåll i terräng, eller kanske skjuta in på den lokala skjutbanan, är mattan jäkligt fin. Med hjälp av den kan du bära gevär/väska/matta på ryggen, med båda händerna fria.

Med det sagt så är det dags att grotta ner oss i detaljerna, stygn för stygn, dragkedja för dragkedja. Hur många fickor har vi? Vilket är det längsta geväret det kan hålla? Som namnet antyder så klarar den av ett gevär upp till ungefär 50 tum (126 cm) och även min längsta bössa (se bild) som är 51 tum lång. En kraftig dragkedja löper upp och ner på sidorna vilket gör att väskan kan öppnas nästan plant. Det vadderade kikarsiktsskyddet finns kvar, plus en “ficka” för kolven som tar upp gevärets vikt och avlastar den kraftiga dragkedjan.

Invändigt är djupet 11,5 tum (29 cm) vilket ger oceaner av utrymme för alla kombinationer av gevär/kikarsikte. Utvändigt finns det en lång djup ficka, plus tre mindre fickor och ett PALS-vävsystem (PALS står för Pouch Attachment Ladder System) i vardera änden av väskan. PALS-systemet gör att mattan enkelt kan fästas på bandet, eller om du föredrar med den medföljande axelremmen eller bärhandtaget för bandet.

Gör packandet roligare

Sammanfattningsvis så är detta en produkt som gör det ständiga packandet lite roligare. De smarta facken kommer absolut till användning och man kan vara förvissad om att vapnet ligger tryggt och bra, även om man exempelvis har ett stort kikarsikte eller andra tillbehör monterade. En liten nackdel med vapenväskan är att den stundtals kan upplevas lite stor och otymplig, men det positiva överväger helt klart.

Det här är en produkt som vi varmt kan rekommendera!

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.