Vildmarken Pro Fishing Team klara för final i Sportfish Masters 

2020-10-13

Vildmarken Pro Fishing Team klara för final i Sportfish Masters 

Vildmarkens Leo Lloyd och Jakob Andersson är klara för helgens final i Sportfish Masters – detta efter ett lyckat kval på hemmaplan ute på Vänern.  

Vildmarken Pro Fishing Team klara för final i Sportfish Masters 

Vildmarkens Leo Lloyd och Jakob Andersson är klara för helgens final i Sportfish Masters – detta efter ett lyckat kval på hemmaplan ute på Vänern.  

44 team deltog under kvalet i Karlstad – och totalt genomförs det 25 kval runtom i Sverige på olika vatten. Leo och Jakob berättar att taktiken ute på Vänern var att fiska gräs och mellan djupa stenområden, något som fungerade bra, även om vädret stundtals ställde till det. 

– Det var riktigt stökigt med en stark medelvind och 12 m/s -15 m/s i byarna, säger Leo Lloyd. 

– Vi bestämde oss för att köra lite mer skyddade grundområden samt vassområden som gav otippat bra resultat. Efter 56 minuter hade vi fiskat fullt papper med 370 cm i total längd. Det var ett roligt fiske under dagen med mycket aktivitet som sedan resulterade i en totallängd på 425 cm och en 8:e plats.  

 

Vad fungerade extra bra under kvalet? 

– Dagens bete går helt klart till Rad Dog Spinnerbaits som Jakob var stekhet med, säger Leo Lloyd.  

Och fortsätter:

– Mothugget sitter som ett smäck när gäddan lirkar på, det märks direkt! Mycket smått som högg på. men när tävlingsnerverna är på så pumpar adrenalinet vid minsta lilla pet.  

 

Hur förbereder ni er nu inför helgens final?  

Vi har rekat olika områden samt försökt hitta fisken dessa dagar innan finalen, lagt en gameplan och observerar vädret konstant. Nu vässar vi korkar och knyter stingers och inväntar finalen med spänning. Vi är otroligt taggade! säger Leo Lloyd som är glad över att sportfisket växer. 

– Det är väldigt kul. Jag hoppas att sportfisket fortsätter ta fart och att fler vill vara med. Jag hoppas även att arrangörer, med dessa volymer i tävlingarna, främjar sportfisket och bestånd i sin helhet så att vi kan hålla på med detta en lång tid framöver. 

– Sedan vill vi såklart önska de andra teamen lycka till! Det är många bra team som deltar med erfarna fiskare i finalen! 

 

Fotnot: Finalen går i Karlstad under helgen, med start i Inre hamn, och består av ungefär 120 team som under två dagars fiske ska göra upp om titeln. Minimått är 70 centimeter och topp 5-fiskar gäller.

Klicka här för mer info

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!