Ad

Vildmarken Pro Fishing Team klara för final i Sportfish Masters 

Vildmarkens Leo Lloyd och Jakob Andersson är klara för helgens final i Sportfish Masters – detta efter ett lyckat kval på hemmaplan ute på Vänern.  

44 team deltog under kvalet i Karlstad – och totalt genomförs det 25 kval runtom i Sverige på olika vatten. Leo och Jakob berättar att taktiken ute på Vänern var att fiska gräs och mellan djupa stenområden, något som fungerade bra, även om vädret stundtals ställde till det. 

– Det var riktigt stökigt med en stark medelvind och 12 m/s -15 m/s i byarna, säger Leo Lloyd. 

– Vi bestämde oss för att köra lite mer skyddade grundområden samt vassområden som gav otippat bra resultat. Efter 56 minuter hade vi fiskat fullt papper med 370 cm i total längd. Det var ett roligt fiske under dagen med mycket aktivitet som sedan resulterade i en totallängd på 425 cm och en 8:e plats.  

 

Vad fungerade extra bra under kvalet? 

– Dagens bete går helt klart till Rad Dog Spinnerbaits som Jakob var stekhet med, säger Leo Lloyd.  

Och fortsätter:

– Mothugget sitter som ett smäck när gäddan lirkar på, det märks direkt! Mycket smått som högg på. men när tävlingsnerverna är på så pumpar adrenalinet vid minsta lilla pet.  

 

Hur förbereder ni er nu inför helgens final?  

Vi har rekat olika områden samt försökt hitta fisken dessa dagar innan finalen, lagt en gameplan och observerar vädret konstant. Nu vässar vi korkar och knyter stingers och inväntar finalen med spänning. Vi är otroligt taggade! säger Leo Lloyd som är glad över att sportfisket växer. 

– Det är väldigt kul. Jag hoppas att sportfisket fortsätter ta fart och att fler vill vara med. Jag hoppas även att arrangörer, med dessa volymer i tävlingarna, främjar sportfisket och bestånd i sin helhet så att vi kan hålla på med detta en lång tid framöver. 

– Sedan vill vi såklart önska de andra teamen lycka till! Det är många bra team som deltar med erfarna fiskare i finalen! 

 

Fotnot: Finalen går i Karlstad under helgen, med start i Inre hamn, och består av ungefär 120 team som under två dagars fiske ska göra upp om titeln. Minimått är 70 centimeter och topp 5-fiskar gäller.

Klicka här för mer info

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-10-13

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.