Älgjakt med jämthund 4

Vildmarken Play: Älgjakt med jämthund 4

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-08-07

Vildmarken Play: Älgjakt med jämthund 4

De passionerade älgjägarna från Härkilas Kennel, Kjell och Emil Lennartsson, är tillbaka med ännu en film, Älgjakt med jämthund 4. den fjärde filmen om jakt med jämthund bjuder på älgupplevelser i rena skogslandskap, gnistrande fjällmiljöer – och såklart på interaktion mellan jägare och hund.

 

– Älgjakten handlar mycket om just det samarbetet och det lyser nog igenom i våra filmer, säger Kjell Lennartsson när Vildmarken når honom.

Jämthundar har funnits på Härkilas Kennel i snart 60 år – och fler än 50 jaktchampions har tagits fram genom åren. 2015 släppte de deras första älgjaktsfilm. Kjell berättar att de där och då aldrig hade producerat någon jaktfilm, men att de under resans gång inspirerats och lärt sig en del av jaktfilmare som har passerat deras väg. Premiärfilmen blev en succé – och resten är historia.

– Vi fick ”blodad tand” på att filma då vi fick fin respons på första filmen.

Och fin respons är måhända lite blygsamt uttryckt. Den senaste filmen i serien passerade nämligen nyligen milstolpen en miljon visningar på YouTube.

– Det tycker vi är fantastiskt roligt, säger Kjell Lennartsson som trivs med att göra filmerna tillsammans med sonen Emil.

– Det är riktigt kul att kunna ha samma intressen i jakten, hundarna och filmningen.

Krävande inspelningar

Deras koncept bygger på att de filmar från stativ samtidigt som de oftast själva även skjuter. Både far och son vittnar om stundtals tuffa inspelningsdagar.

– För att detta skall lyckas så måste man bära omkring på en tung ryggsäck med kamera och stativ långa sträckor. Sedan skall man kunna smyga in på ståndskallet med kamera på stativ, ha ordning på att kameran är igång, att den står rakt, att linsen är ren, att man har skärpa på djuret och sedan dessutom kunna skjuta ett välriktat skott, säger Kjell Lennartsson som tillägger att det krävs att man är lite tjurig och envis för att få det att fungera.

– Jag tror att vi båda två har lite av dessa egenskaper. Givetvis så misslyckas man mer med ansmygningar under dessa förhållanden, men när man lyckas och får med sig några fina filmsekvenser hem så är det riktigt roligt, säger han.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Man hittad död i jakttorn

Runt 9-snåret i morse larmades polisen om att en man hade hittats död i ett jakttorn i Jönköpings län. Polisen är på plats, men i

Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.