Älgjakt med jämthund 4

Vildmarken Play: Älgjakt med jämthund 4

2021-08-07

Vildmarken Play: Älgjakt med jämthund 4

De passionerade älgjägarna från Härkilas Kennel, Kjell och Emil Lennartsson, är tillbaka med ännu en film, Älgjakt med jämthund 4. den fjärde filmen om jakt med jämthund bjuder på älgupplevelser i rena skogslandskap, gnistrande fjällmiljöer – och såklart på interaktion mellan jägare och hund.

 

– Älgjakten handlar mycket om just det samarbetet och det lyser nog igenom i våra filmer, säger Kjell Lennartsson när Vildmarken når honom.

Jämthundar har funnits på Härkilas Kennel i snart 60 år – och fler än 50 jaktchampions har tagits fram genom åren. 2015 släppte de deras första älgjaktsfilm. Kjell berättar att de där och då aldrig hade producerat någon jaktfilm, men att de under resans gång inspirerats och lärt sig en del av jaktfilmare som har passerat deras väg. Premiärfilmen blev en succé – och resten är historia.

– Vi fick ”blodad tand” på att filma då vi fick fin respons på första filmen.

Och fin respons är måhända lite blygsamt uttryckt. Den senaste filmen i serien passerade nämligen nyligen milstolpen en miljon visningar på YouTube.

– Det tycker vi är fantastiskt roligt, säger Kjell Lennartsson som trivs med att göra filmerna tillsammans med sonen Emil.

– Det är riktigt kul att kunna ha samma intressen i jakten, hundarna och filmningen.

Krävande inspelningar

Deras koncept bygger på att de filmar från stativ samtidigt som de oftast själva även skjuter. Både far och son vittnar om stundtals tuffa inspelningsdagar.

– För att detta skall lyckas så måste man bära omkring på en tung ryggsäck med kamera och stativ långa sträckor. Sedan skall man kunna smyga in på ståndskallet med kamera på stativ, ha ordning på att kameran är igång, att den står rakt, att linsen är ren, att man har skärpa på djuret och sedan dessutom kunna skjuta ett välriktat skott, säger Kjell Lennartsson som tillägger att det krävs att man är lite tjurig och envis för att få det att fungera.

– Jag tror att vi båda två har lite av dessa egenskaper. Givetvis så misslyckas man mer med ansmygningar under dessa förhållanden, men när man lyckas och får med sig några fina filmsekvenser hem så är det riktigt roligt, säger han.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!