Ad

Jimmy Stenings vilda sommarsnittar

Varje månad delar grillmästaren Jimmy Stening med sig av sina godaste recept. Den här gången bjuder han på några av de godsaker som han bjöd besökarna på under Swedish Game Fair. [Text & foto: Jimmy Stening] 

Först och främst vill jag tacka alla som kom förbi oss på Vildmarken och pratade jakt, förädling och tillagning av vilt! Jag körde vilt i olika former; allt från älgbrisket, fläsksida på vildsvin till viltkorv, det vill säga BBQ (långkok på låg temperatur) och grill (snabbt på hög värme).

Till BBQ hade jag valt att köra på en Traeger-grill, en pelletsmatad grill där du laddar med valfri pellets efter smak och tycke, Jag körde med bland annat Texas Beef Blend Wood Pellets.

Vildsvinsfläsksidan

Vildsvinsfläsksidan körde jag på 75 grader i 7–12–17 timmar för att visa vad som händer med fettet och köttet under processen. Samma sak gjorde jag med vildsvinsbogen samt älgbrisket. Jag har bara saltat och rubbat köttet med Wild One (ziggesbbq.com).

(Denna rubb innehåller havssalt, svartpeppar, lök, vitlök, enbär, lagerblad, söt rökt paprika och detta lyfter viltköttet såväl på köttet som en krydda på bordet.)

Vildsvinskorv 

 

Picklad rödlök (4 port.)

 

 

Ramslöksskum

  • 1 knippe ramslök (fryst)
  • 2,5 dl creme friache
  • 2 dl kallpressad rapsolja (skedby guld)

Lägg i den frysta ramslöken i mixern och mixa tills den tinar. Mata sedan med 2 dl kallpressad ramslöksolja. När du har fått en fin slät ramslöksolja häller du över denna i en bunke och lägger i crème fraiche i mixern och tillsätter cirka 1/2 dl av ramslöksoljan. Smaka av och peppra efter behov. Jag brukar köra naturellt till viltet. Lägg sedan över detta i en Siforn och sätt i en gaspatron skaka och tryck ut ramslöksskummet på snitt.

Tryffel- och vildsvinsbaconmajonäs

  • 2 st äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar efter smak

Ta fram ägg, olja, vinäger och dijonsenap tills att de blir rumstempererade. Lägg i alla ingredienser i en lämplig bunkae och sätt i stavmixern. Sätt mixern på max och dra den sakta uppåt och vips så har du en egen majonnäs.

Lägg till färsk tryffel. Har du inte det så ha i tryffelolja efter tycke och smak, börja med två teskedar och jobba dig uppåt så att du får en balans. Ta rökt vildsvinsbacon, skär i skivor och stek det tills det blir knaprigt i en stekpanna. Sila av fettet från stekpannan och vispa ner det i majonnäsen. Kör baconskivorna i mixern tills du får lagom stora bitar att ha i majonnäsen. Blanda i dem i majonnäsen, klart!

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-06-20

Se även ...

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com