Vilda drinkar vinner pris på Gourmand Awards: “Känns fantastiskt och hedrande”

Cocktailkreatören Bella Porciles framgångssaga fortsätter. Nu står det klart att hennes cocktailbok, Vilda drinkar, har vunnit Special Award vid den världsomspännande kok- och dryckesbokstävlingen Gourmand Awards.
Cocktailkreatören Bella Porciles framgångssaga fortsätter. Nu står det klart att hennes cocktailbok, Vilda drinkar, har vunnit Special Award vid den världsomspännande kok- och dryckesbokstävlingen Gourmand Awards.
2023-06-12

Vilda drinkar vinner pris på Gourmand Awards: “Känns fantastiskt och hedrande”

Cocktailkreatören Bella Porcile fortsätter skörda framgångar. Foto: Pressbild

Cocktailkreatören Bella Porciles framgångssaga fortsätter. Nu står det klart att hennes cocktailbok, Vilda drinkar, har vunnit Special Award vid den världsomspännande kok- och dryckesbokstävlingen Gourmand Awards.

Sedan 1995 har Gourmand Awards prisat de internationellt bästa kok- och dryckesböckerna. I år presenterades vinnarna under ett evenemang i Umeå där Bella Porcile tog hem utmärkelsen Special Award för sin nyskapande bok Vilda drinkar.

– Det känns fantastiskt och hedrande att få en så fin utmärkelse och uppmärksamhet internationellt. Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur, säger Bella Porcile i ett pressmeddelande.

Naturen som skafferi

Bella kallar sig samlare, forager, och är ständigt ute i naturen på jakt efter ingredienser som kan lyfta drinkar till nya smaknivåer. I sin bok Vilda drinkar guidar hon till hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, vackra och goda drinkar. Boken innehåller också grundläggande kunskaper i växtlära och allemansrätt – du får veta vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, deras unika egenskaper och hur du kan ta tillvara på alla delar av dem. 

Vilda drinkar har tidigare vunnit priset Årets bästa drinkbok som delas ut av Svenska Måltidsakademien.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att