Vilda drinkar får priset Årets bästa drinkbok: ”Jag vill verkligen inspirera”

2022-11-23

Vilda drinkar får priset Årets bästa drinkbok: ”Jag vill verkligen inspirera”

Cocktailkreatören Bella Porcile har skapat nyskapande drinkuppsättningar. Foto: Pressbild

Cocktailkreatören Bella Porcile skapar drinkar av naturen. Nu tilldelas hennes nyskapande bok Vilda drinkar pris för Årets bästa drinkbok.

– Det känns väldigt glädjande och fint att Vilda drinkar och mitt arbete blir uppskattat. Jag vill verkligen inspirera och dela med mig av min kunskap så att alla kan ge sig ut och njuta av naturen och göra goda drinkar som en extra bonus, säger Bella Porcile i en kommentar.

Priset delas ut av Måltidsakademien som varje år delar ut priset Årets Svenska Måltidslitteratur i olika kategorier. I ett pressmeddelande kan man läsa att man genom boken som skafferi kan skapa välgörande, vackra och goda drinkar:

“Du lär dig också grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten – vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, deras unika egenskaper och hur du kan ta tillvara på alla delar av dem.”

Måltidsakademins motivering lyder:

”Bella Porciles naturvandring är inte vilket skogsbad som helst. Hennes närkamp med örter, ogräs, kottar, skott, blommor, blad, barr och bär har resulterat i en nyskapande drinkuppsättning av encyklopediska mått – och mycket törstväckande!”

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!