Ad

Viktig förkunskap om kalvning

Redan nu kan man få en bild om hur hårt den torra sommaren slog mot älgstammen sett ur ett längre perspektiv och hur den påverkar reproduktionen för 2019 – detta sker genom att jägarna undersöker livmödrar och äggstockar.

Fördelarna är många och stora. Med den förkunskapen och de sifforna skulle skötsel- och förvaltningsområden kunna revidera planerna inför nästa års jakt. Det är dock inte helt enkelt att samla in dessa uppgifter och det krävs att jägarna tidigare har gjort det för att en större och jämförande undersökning ska kunna ske.

Aneby älgskötselområde har sedan lång tid tillbaka undersökt reproduktionen hos hondjuren hos sig och är villiga att bidra till forskningen.

– Självklart är vi det. Problemet är att vi skjuter för få kor för att få ett säkert underlag. Fler områden måste bidra, säger Ingemar Kastensson i Aneby älgskötselområde.

 

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-09-26

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com