Ad

Viktig förkunskap om kalvning

Redan nu kan man få en bild om hur hårt den torra sommaren slog mot älgstammen sett ur ett längre perspektiv och hur den påverkar reproduktionen för 2019 – detta sker genom att jägarna undersöker livmödrar och äggstockar.

Fördelarna är många och stora. Med den förkunskapen och de sifforna skulle skötsel- och förvaltningsområden kunna revidera planerna inför nästa års jakt. Det är dock inte helt enkelt att samla in dessa uppgifter och det krävs att jägarna tidigare har gjort det för att en större och jämförande undersökning ska kunna ske.

Aneby älgskötselområde har sedan lång tid tillbaka undersökt reproduktionen hos hondjuren hos sig och är villiga att bidra till forskningen.

– Självklart är vi det. Problemet är att vi skjuter för få kor för att få ett säkert underlag. Fler områden måste bidra, säger Ingemar Kastensson i Aneby älgskötselområde.

 

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-09-26

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #5

Officiell mässtidning för Swedish Game Fair 2019 | Per Morberg har med sin unika kombination av skådespelartalang, spontanitet och stora matlagningskunskaper gått rätt igenom rutan – och om och om igen visat att magi kan skapas i köket, och i tv-sofforna, när man har de rätta ingredienserna. Magasin Vildmarken träffade Per hemma på Tullgarn inför öppnandet av årets Swedish Game Fair.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.