Ad

Varma vädret stoppar jakt med hund

Länsstyrelsen i Kalmar har tillfälligt stoppat jakt och träning med hund. Mellan den 1 augusti till den 30 september är det inte tillåtet att jaga eller träna på vildsvin och älg i länet.

I ett pressmeddelande skriver länsstyrelsen att de rådande förutsättningarna innebär stora påfrestningar och onödigt lidande för både hundar och vilt. Det står vidare att förbudet kan avbrytas eller förlängas beroende på hur vädret blir. Förbudet gäller inte eftersök på skadat vilt.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-08-01

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Januari är här vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av Stefanie Lea Paulsen, en dansk jaktprofil som både genom sitt arbete på DK WAI och som fritidssyssla lever för att locka och jaga gäss – en utmaning som kräver ständiga justeringar.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.