Världens första elektriska snöcykel till försäljning i Sverige: ”Svårt att förneka magin i att åka genom snö – samtidigt som man faktiskt hör snön falla”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-01-30

Världens första elektriska snöcykel till försäljning i Sverige: ”Svårt att förneka magin i att åka genom snö – samtidigt som man faktiskt hör snön falla”

MoonBikes, ett franskt start-up-märke, har utvecklat världens första elektriska snöcykel. Till skillnad från en vanlig snöskoter så är den utrustad med endast en skida, väger tre gånger så lite – och tar sig fram helt ljudlöst. Nu finns denna spännande nyhet tillgänglig att köpa i Skandinavien.

Idéen till snöcykeln föddes i franska alperna 2015, då grundaren Nicolas Muron fick en insikt om hur all vintertransport var förknippad med stora fordon, miljöförstöring och höga ljudnivåer. Förändringen stavades MoonBike – ett miljövänligt, tyst och lättare alternativ till den traditionella snöskotern. Hastigheten toppar 42 km/h och med hjälp av en uppvärmd batteribox klarar den upp till -25 °C. Nu levereras de första e-cyklarna även i Skandinavien.

– Vi vill att det ska vara roligt och enkelt att ta sig fram under snöiga förhållanden, och insåg att det inte fanns någon motsvarighet till det MoonBikes är. Vi har utvecklat en unik design som kombinerar friheten hos en elcykel med kraften hos en moped. Att vi bara har en skida skapar både lekfullhet och flexibilitet, där man ljudlöst tar sig in i djup skog och upp till 30 cm nysnö. Det är svårt att förneka magin i att åka genom snö – samtidigt som man faktiskt hör snön falla, säger Nicolas Muron, grundare av MoonBikes, i ett pressmeddelande.

Fjällturismen mot rekordnivåer

MoonBikes lanseras i Sverige samtidigt som fjällturismen går mot rekordnivåer – Skistars kvartalsrapport visar en ökning av bokningar med 13 %, jämfört med innan pandemin. En ökad turism visar sig även genom försäljningar av snöskotrar, där branschföreningen Snö och terrängfordonsbranschen såg en ökning med 11 % förra säsongen, och där allt fler skotrar anpassas för friåkning. Snöskotrarnas negativa konsekvenser har varit uppe för diskussion, inte minst i fjällvärlden, med rubriker om utsläpp, buller och förstörda marker. MoonBikes är ett hållbart och tyst alternativ, och har bland annat hedrats av det prestigefyllda ISPO Brandnew 2021 Selection, som utmärker de mest innovativa nystartade företagen för deras miljövänliga teknik, design, funktionalitet, och kvalitet.

Ett enkelt batteri på 2,5 kWh ger en körtid på 1,5 timmar, men kan fördubblas genom ett valbart extra batteri. Med en vanlig laddare tar det ungefär 5 timmar att ladda upp ett batteri som använts till max, och ingen specifik laddstation behöver monteras. MoonBikes backas upp av både europeiska och amerikanska investerare, och väntas bli en vanlig syn på skidorter runt om i världen.

Vi ser med spänning fram mot att testa!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Man hittad död i jakttorn

Runt 9-snåret i morse larmades polisen om att en man hade hittats död i ett jakttorn i Jönköpings län. Polisen är på plats, men i

Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.