Vargvalp fångad på bild i Sjundareviret

2019-12-05

Vargvalp fångad på bild i Sjundareviret

Experter menar att en vargvalp har fångats på en bild från Sjundareviret – därmed kan de slutligen konstatera att en föryngring ägt rum.

Vargvalp fångad på bild i Sjundareviret

Experter menar att en vargvalp har fångats på en bild från Sjundareviret – och därmed kan det slutligen konstateras att en föryngring ägt rum.

Vargen som fångades på Länsstyrelsen i Södermanlands viltövervakningskamera. Foto: Länsstyrelsen Södermanland

– Vid förra säsongens inventering konstaterade vi att det fanns ett revirmarkerande par i Sjunda. Vi visste också att tiken hade löpt under brunsten och förväntade oss att det skulle komma ungar under våren. Och nu är en valp fångad på kamera, säger Mikael Fransson, som är vilthandläggare på Länsstyrelsen Stockholm, i ett pressmeddelande.

Mikael Fransson skriver vidare att de nu kommer samla in så mycket spillning som möjligt för att se om det är fler valpar som fötts, och samtidigt individbestämma dem.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.