Ad

Vargspillning väcker frågor

Spillning från två vargar, en hane och en tik, har hittats norr om Järlåsa, något som väckt frågan ifall ett revir håller på att bildas i området.

– I nuläget vet vi inte så mycket mer. Det hade varit jättebra ifall vi hade haft spårsnö för att kunna göra mer detaljerade analyser om ifall de går tillsammans eller så. Men det kan ju vara ett tecken på att de har hittat varandra och håller på att bilda ett par i det här området, säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare på länsstyrelsen, till P4 Uppland.

– Att man ser spår av varg i länet är inget ovanligt, men att se två vargar i närheten av varandra är sällsynt, fortsätter Sebastian Olofsson.

Han menar dock inte att det finns anledning att känna oro.

 – Nej, det tycker jag absolut inte. Men känner man att man vill veta mer om det här eller ifall man ändå är orolig så får man jättegärna höra av sig till oss så får vi hjälpa till så gott vi kan, säger han.     

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-14

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.