Vargspillning väcker frågor

2020-02-14

Vargspillning väcker frågor

Spillning från två vargar, en hane och en tik, har hittats norr om Järlåsa, något som väckt frågan ifall ett revir håller på att bildas i området.

Vargspillning väcker frågor

Spillning från två vargar, en hane och en tik, har hittats norr om Järlåsa, något som väckt frågan ifall ett revir håller på att bildas i området.

– I nuläget vet vi inte så mycket mer. Det hade varit jättebra ifall vi hade haft spårsnö för att kunna göra mer detaljerade analyser om ifall de går tillsammans eller så. Men det kan ju vara ett tecken på att de har hittat varandra och håller på att bilda ett par i det här området, säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare på länsstyrelsen, till P4 Uppland.

– Att man ser spår av varg i länet är inget ovanligt, men att se två vargar i närheten av varandra är sällsynt, fortsätter Sebastian Olofsson.

Han menar dock inte att det finns anledning att känna oro.

 – Nej, det tycker jag absolut inte. Men känner man att man vill veta mer om det här eller ifall man ändå är orolig så får man jättegärna höra av sig till oss så får vi hjälpa till så gott vi kan, säger han.     

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.