Ad

Vargjakt stördes av svenska aktivister

Svenska aktivister försökte sabotera och störa när licensjakten på varg inleddes på nyårsdagen. Det var första gången som licensjakt genomfördes i den norska vargzonen, längs riksgränsen mot Dalarna och Värmland. Det har bedömts att det krävs jakt nu för att hålla ner nivån på antalet vargar i zonen.

Omkring 130 jägare deltog och med mild väderlek och nysnö var förutsättningarna goda för att lyckas med uppdraget. Svenska aktivister försökte störa jakten, bland annat genom att spärra av vägar, förstöra lapptyg, föra oväsen och filma deltagande jägare, men trots detta så sköts den första vargen strax efter att de börjat spåra djuren inne i ringen.

– Den första vargen var skjuten tio minuter efteråt, så de svenska aktivisterna lyckades inte störa jakten, säger en jägare som deltog i vargjakten till Svenskjakt.se.

Ytterligare en varg sköts, men under förberedelserna noterade jägarna bara spår efter de två vargar som sköts och därför avbröts jakten tills vidare. 

– Men om det dyker upp ett nytt djur som sannolikt tillhör den flocken, kommer jakten att återupptas, säger Ole Martin Norderhaug, talesperson för Trysil Fellesförening till norsk media.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-03

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.