Ad

Varghuvudsfynd analyseras i Sverige

Ett varghuvud som har bedömts vara 40 000 år gammalt har hittats i östra Sibirien. Fyndet upptäcktes av lokalbor som egentligen letade efter betar från mammutar, detta uppger Siberian Times. DNA från huvudet ska nu analyseras av Naturhistoriska museet i Stockholm.

I takt med att permafrosten töar hittas fler och fler upptäckter av djur som bevarats i den och enligt artikeln ska det vara första gången man hittar ett så gammalt varghuvud där vävnaden är i så gott skick. 

Källor: Svenskjakt och Siberian Times

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-06-14

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

November är här och omslaget pryds den här gången av Alexander Nordin. Alexander, som till vardags är säljare på Aimpoint, var en av de lyckligt utvalda deltagarna i Wild Boar Fever X – en film som nyligen hade premiär och som bjuder på högintensiv vildsvinsjakt och skytte i världsklass.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.