Vargen på rymmen hittad och avlivad

Under lördagsmorgonen rymde en varg från Orsa rovdjurspark – detta efter att bland annat ha tagit sig över ett högt och strömförande staket.

Runt niotiden i lördags observerade en anställd på Orsa Grönklitt en varg som sprang över slalombacken på området. Snabbt därpå undersökte de varghägnen och kunde konstatera att vargen hade rymt därifrån. På anläggningen är de konfunderade över hur vargen kunde rymma över staketet som enligt uppgift är strömförande och tre meter högt, med ytterligare en meter tråd i toppen.

– Det är helt obegripligt att den tagit sig över ett så högt staket, säger Johan Sares, som är anläggningschef för Orsa Grönklitt och rovdjursparken, till SVT Nyheter Dalarna.

Och fortsätter:

– Det är inte något kostaket, du får en rejäl smäll om du sätter handen på det, den måste ha gått en rejäl match för att ta sig över, säger han till SVT.

Rovdjursparken stängdes tills vidare efter observationen, men redan under eftermiddagen samma dag kunde vargen, med stor hjälp av spårsnö, hittas och avlivas.  

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-12-09

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.