Ad

Vargattack i huvudstaden

Sportfiskaren Zacharias Ahlberg var på väg till jobbet när han plötsligt fick syn på något annorlunda. Från bilen ser han hur en varg jagar efter en älgkalv.

– Klockan var 05.40 på morgonen och jag satt i bilen, mitt i centrala Stockholm. Vid en åker stöter jag på den varg som vi har hört talas om så mycket i lokala sammanhang, säger han när Vildmarken ringer upp honom.

Vargen har synts till vid flera tillfällen och Zacharias berättar att han och hans sällskap blev överrumplade, men exalterade när de såg vargen. Han upptäcker att det står en älgko med kalv cirka 50 meter bort. Snart börjar en dramatisk jakt – en jakt som Zacharias fångade delar av med sin mobilkamera.

– Efter en stund beger sig vargen upp mot älgarna. Det som inte syns i filmen är när älgkon gör ett utfall mot vargen, för att skrämma bort den. Vargen smyger under hela filmen mot älgkalven medan älgkon så fort den kommer nära skyddar sin kalv, för att till slut skrämma vargen upp i skogen, säger Zacharias. Zacharias är en ambitiös sportfiskare och driver en fiskekanal på Youtube vid namn Spinfish Studio. Han berättar att han genom sin passion har fått uppleva många spektakulära naturupplevelser, men inget toppar det han upplevde på väg till jobbet den här morgonen.

– Jag har sett allt ifrån havsörnar med öring i klorna till renar uppe i norr. Detta var dock något speciellt. I min bok är älg och varg, tillsammans med björn de mäktigaste djuren vi har i våra skogar och att få se dessa i en kamp om positionen som skogens konung var mäktigt, avslutar Zacharias.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-08-31

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

Augusti är här och därmed även dags för högtidsstunder som bland annat björnjakt. Den 21 augusti är premiärdatumet och i det här numret har vi laddat upp ordentligt genom att träffa kände björnjägaren och filmproducenten, Rasmus Boström, som berättar om hur han förbereder sig inför vad som komma skall.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.