Ad

Vargattack i huvudstaden

Sportfiskaren Zacharias Ahlberg var på väg till jobbet när han plötsligt fick syn på något annorlunda. Från bilen ser han hur en varg jagar efter en älgkalv.

– Klockan var 05.40 på morgonen och jag satt i bilen, mitt i centrala Stockholm. Vid en åker stöter jag på den varg som vi har hört talas om så mycket i lokala sammanhang, säger han när Vildmarken ringer upp honom.

Vargen har synts till vid flera tillfällen och Zacharias berättar att han och hans sällskap blev överrumplade, men exalterade när de såg vargen. Han upptäcker att det står en älgko med kalv cirka 50 meter bort. Snart börjar en dramatisk jakt – en jakt som Zacharias fångade delar av med sin mobilkamera.

– Efter en stund beger sig vargen upp mot älgarna. Det som inte syns i filmen är när älgkon gör ett utfall mot vargen, för att skrämma bort den. Vargen smyger under hela filmen mot älgkalven medan älgkon så fort den kommer nära skyddar sin kalv, för att till slut skrämma vargen upp i skogen, säger Zacharias. Zacharias är en ambitiös sportfiskare och driver en fiskekanal på Youtube vid namn Spinfish Studio. Han berättar att han genom sin passion har fått uppleva många spektakulära naturupplevelser, men inget toppar det han upplevde på väg till jobbet den här morgonen.

– Jag har sett allt ifrån havsörnar med öring i klorna till renar uppe i norr. Detta var dock något speciellt. I min bok är älg och varg, tillsammans med björn de mäktigaste djuren vi har i våra skogar och att få se dessa i en kamp om positionen som skogens konung var mäktigt, avslutar Zacharias.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-08-31

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.