Ad

Vargangrepp på får i Södermanland

Under lördagsmorgonen inträffade ett vargangrepp väster om Gnesta i Södermanland. Ett får dog och tio blev skadade.

– Angreppen skedde i två olika hagar som ligger cirka fem kilometer ifrån varandra mellan Gnesta och Malmköping, säger Lovisa Häggström, vilthandläggare på länsstyrelsen i Södermanland, till Svensk Jakt.

Ett får dog omedelbart. Tio får skadades och av dem tvingades man senare avliva sju.

Länsstyrelsen har tagit prover på sårskadorna för att försöka identifiera vargen som angrep fåren.

– Men det är svårt att få fram användbart DNA från bett och någon spillning som vi hade kunnat DNA-testa hittade vi inte, säger Lovisa Häggström till Svensk Jakt.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-07-07

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.