Ad

Varg på vift i Helsingfors

Under måndagsmorgonen rörde sig en varg i de östra delarna av Helsingfors, detta meddelar den lokala polismyndigheten. De rapporterar om att vargen rörde sig österut och lämnade området vid lunchtid.

Bern Nordman är verksamhetschef på Natur och Miljökontoret och intygar att det är ett sällsynt fall.

– Det är sällan som enskilda vargar rör sig inom storstadsregioner fast tidpunkten var helt väntad. Det är ju nu som ungdjuren, fjolårsvalparna, lösgör sig från flocken för att leta efter ett eget revir och en egen partner för att kunna bilda familj, säger han till Yle.

Bern Nordman berättar att den östra vargstammen, där vargen troligen kom ifrån, har varit större än den västra, men att den senare växt sig starkare mot slutet.

– Vi har haft starka föryngringar, mycket valpar i östra Finland och de valparna har sedan sökt sig västerut framför allt för att det nu i väst där det finns gott om mat. Vi har en otroligt stark älgstam och mycket hjortar. Därför har vargarna kommit till västra och delvis södra Finland. Och de trivs, säger Nordman.

Källor: Svenska.yle.fi och Alltomjaktochvapen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-14

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com