Ad

JAKTKUNSKAP: VAKJAKT PÅ VILDSVIN

Ord: Marcus Nolfelt

Jag tog jägarexamen mitt i livet. Jag tog god tid på mig att odla intresset på allvar, men morfar sådde ett frö i mig redan när jag var liten. För cirka två år sedan startade programserien ”Jaktkunskap” på Youtube. Jag startade projektet och genom arbetet med serien har jag fått jaga många olika viltarter i olika delar av landet och fått möta många fantastiska människor, såväl nybörjare som experter.

en viltart jag jagat och lärt mig mest om är vildsvin. Trots min korta jägargärning har jag personligen fått fälla många vildsvin och dessutom guidat andra till att lyckas. Jaktkunskap har lärt mig mycket. Jag har blivit guidad av erfarna och kunniga vildsvinsjägare som har ägnat många år åt att försöka förstå vildsvin och hur man lyckas med åteljakten.

Här tänkte jag ge tips och råd baserat på främst deras, men också mina egna erfarenheter. De erfarna som gett input till den här artikeln är: Hans Pettersson, som till vardags arbetar på Gyttorp Jakt Lorenz Neumann, som är en medarbetare i lockmedels-företaget Araceae.

Läs hela reportaget nedan:

 

Inlägg av: Magasin Vildmarken den 2016-06-29

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.
Läs tidningen »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »