Ad

JAKTKUNSKAP: VAKJAKT PÅ VILDSVIN

Ord: Marcus Nolfelt

Jag tog jägarexamen mitt i livet. Jag tog god tid på mig att odla intresset på allvar, men morfar sådde ett frö i mig redan när jag var liten. För cirka två år sedan startade programserien ”Jaktkunskap” på Youtube. Jag startade projektet och genom arbetet med serien har jag fått jaga många olika viltarter i olika delar av landet och fått möta många fantastiska människor, såväl nybörjare som experter.

en viltart jag jagat och lärt mig mest om är vildsvin. Trots min korta jägargärning har jag personligen fått fälla många vildsvin och dessutom guidat andra till att lyckas. Jaktkunskap har lärt mig mycket. Jag har blivit guidad av erfarna och kunniga vildsvinsjägare som har ägnat många år åt att försöka förstå vildsvin och hur man lyckas med åteljakten.

Här tänkte jag ge tips och råd baserat på främst deras, men också mina egna erfarenheter. De erfarna som gett input till den här artikeln är: Hans Pettersson, som till vardags arbetar på Gyttorp Jakt Lorenz Neumann, som är en medarbetare i lockmedels-företaget Araceae.

Läs hela reportaget nedan:

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-06-29

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.