Ad

Utredning om misstänkt illegal vargjakt rullar vidare 

Den 10 mars släppte polisen ett pressmeddelande om att de var övertygade om att en varg hade dödats illegalt på sjön Amungen, på gränsen mellan Dalarna och Hälsingland, dagen innan. De första uppgifterna var att det även hade funnits vittnen till det inträffade. Nu bekräftar åklagaren Åse Schoultz uppgifterna.

– Vi vet att en varg dödats men däremot vet jag inte om polisen fått svar på analyserna av blodet från vargen, säger Åse Schoultz till Svensk Jakt.

Hon vill inte kommentera frågan på om det finns någon misstänkt i nuläget.

– Inga kommentarer. Men jag kan säga så mycket som att utredningen rullar på och att vi kommer att kommunicera ut när något nytt inträffar i utredningen, säger hon till Svensk Jakt.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #4

April är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. På omslaget den här gången har vi Torbjörn Larsson. Som förtroendevald och ordförande i både Svenska jägareförbundet och i jaktfederationen FACE är han spindeln i nätet vad gäller jakten i Europa. Vi fick en pratstund med honom om utmaningarna i Bryssel, hans kärlek till ripjakt och inte minst att vi måste börja se viltet som en resurs och inte som skadedjur.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.