Utökad lodjursjakt väntar

2019-07-05

Utökad lodjursjakt väntar

Flaggar för utökad lodjursjakt i Kalmar län.

Utökad lodjursjakt väntar

lodjursjakt

Vinterns lodjursinventering i Kalmar län visade att det finns drygt 60 lodjur i Kalmar län, något som bland annat lett till ökat antal trafikolyckor. Resultatet har lett till att länsstyrelsen flaggar för en ökad tilldelning till den kommande licensjakten 2019-2020.

I ett pressmeddelande skriver länsstyrelsen att ”tilldelningen av lodjur blir sannolikt större nästa år än den var i mars 2019 då tre lodjur fälldes i Kalmar län. Länsstyrelsens beslut om licensjakt kommer att fattas i slutet på året.”

Källa: Svenskjakt.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.