Utökad licensjakt på björn

I Dalarna tycker Jägareförbundet att fler björnar borde fällas under årets licensjakt – därför begär de nu en utökning av tilldelningen. Nu förordar de en avskjutning med 63 björnar, något som Ulf Berg, ordförande för Jägareförbundet Dalarna skriver i sin begäran till länsstyrelsen. Vidare skriver de:

”Nu har drygt en vecka på björnjakten gått och det har skjutits 43 björnar och det återstår åtta stycken. På andra dagens morgon hade de sista björnarna skjutits i område två plus en överskjutning på fyra stycken. Detta tyder på en björnstam som, precis som inventeringsresultatet visar, är så pass stor att en ökad avskjutning skulle krävas för att vi skulle nå målet inom rimlig tid. ”

Vidare menar de att ett samarbete med de angränsande länen är viktigt för att nå framtida mål; både länsvisa och gemensamma mål. 

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-09-05

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.