Ad

Utökad licensjakt på björn

I Dalarna tycker Jägareförbundet att fler björnar borde fällas under årets licensjakt – därför begär de nu en utökning av tilldelningen. Nu förordar de en avskjutning med 63 björnar, något som Ulf Berg, ordförande för Jägareförbundet Dalarna skriver i sin begäran till länsstyrelsen. Vidare skriver de:

”Nu har drygt en vecka på björnjakten gått och det har skjutits 43 björnar och det återstår åtta stycken. På andra dagens morgon hade de sista björnarna skjutits i område två plus en överskjutning på fyra stycken. Detta tyder på en björnstam som, precis som inventeringsresultatet visar, är så pass stor att en ökad avskjutning skulle krävas för att vi skulle nå målet inom rimlig tid. ”

Vidare menar de att ett samarbete med de angränsande länen är viktigt för att nå framtida mål; både länsvisa och gemensamma mål. 

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-09-05

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Januari är här vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av Stefanie Lea Paulsen, en dansk jaktprofil som både genom sitt arbete på DK WAI och som fritidssyssla lever för att locka och jaga gäss – en utmaning som kräver ständiga justeringar.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.