Ad

Utbildning: Viltanpassad skogsskötsel i praktiken

Nu erbjuds skogsägare och yrkesverksamma inom skogsbruket kostnadsfri utbildning i viltanpassad skogsskötsel.

Det är Skogforsk som håller i det hela och på hemsidan skriver de att ”målet med utbildningen är att du ska få mer kunskap om klövviltets betesmönster och dess påverkan på skog och skogsbruk och därmed kunna ta effektiva och målinriktade beslut kring viltanpassad skogsskötsel.”

Utbildningen sker både digitalt via, bland annat webbseminarier, och praktiskt ute i skog och natur.

– Viltbetesskadorna, främst på ung tallskog, är allvarliga i stora delar av landet. Vi har sett ett behov av sammanställd kunskap kring möjligheter och begränsningar med skogsskötsel för att påverka betesskadorna, säger Märtha Wallgren, viltekolog och seniorforskare på Skogforsk, till Jakt & Jägare.

Utbildningen finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Mer info om utbildningen finns på deras hemsida.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-27

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.