Ad

Uppgifter om årets lodjursjakt

Årets licensjakt på lodjur närmar sig. Den 1 mars börjar den och den pågår till kvoten i respektive län är fyllt, eller senast till 31 mars eller 15 april, beroende på län.

67 djur får skjutas i tio län, detta skriver Statens veterinärmedicinska anstalt. 16 stycken får skjutas i Västerbotten och 15 i Jämtland. Lodjursjakt kommer även bedrivas i Västernorrlands, Värmlands, Västra Götalands, Kalmar, Stockholms, Jönköpings, Västmanlands och Örebro län.

Uppgifter om de fällda djuren ska skickas in till länsstyrelserna och djuren ska lämnas till Statens veterinärmedicinska anstalt för analys.

Källa Alltomjaktochvapen.se och Aftonbladet.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-02-28

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #8

I det här numret är det Kristoffer Clausen som pryder omslaget. Clausen har mer än 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm och är en av Norges största jaktprofiler. I slutet av juli fick vi följa med honom när han åkte ner till Polen för två veckors intensiv bockjakt, strax innan brunsten tog fart.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.