Ad

Ungdomssatsning under Sunne Jaktmässa

Under 2-3 augusti 2019 var det dags för Sunne Jaktmässa i Rottneros Park för sjätte året i rad. Under dagarna två kunde besökarna hitta allt från skytte för barn och ungdomar till hundträning och mycket, mycket mer. Emmy Johnsson går i årskurs 3 på Viltvårdsgymnasiet på ForshagaAkademin och berättar här om sin upplevelse. [Text & foto: Emmy Johnsson]

Forshagaakademin

Vi på Forshagaakademin hade ett tält med information om skolans alla utbildningar. Vi hade även ordnat ett hagelskytte för barn och ungdomar som var mellan 10-16 år. Det var otroligt kul eftersom det märktes att skyttet var väldigt uppskattat. Flera barn kom och ville skjuta om och om igen, vilket är ett gott tecken. 

Skyttet ordnade vi för att man ska få testa grunderna i hagelskytte och därför hade vi med oss bössor som var lite mer anpassade för yngre såsom halvautomat och vi fick även låna en Beretta av Sako, som var kortare i kolven än normalt så att den skulle passa ungdomar. Vi ordnade även detta för att få fler barn och ungdomar intresserade av jakt, då de ju faktiskt är vår framtid!  Just nu är det mycket äldre folk som jagar och tyvärr så försvinner ju de också vilket betyder att vi behöver en ny generation om vi vill bevara detta. Därför känns det viktigt att vi faktiskt anordnar skytte anpassat för yngre, så att de får in en liten fot och tycker att det är kul. Gör vi inte detta så kommer jakten dö ut och det tror jag inte någon jägare vill. 

Sunne Jaktmässa

Vissa ungdomar som kom till tältet hade testat på hagelskytte några gånger och för vissa var det absolut första gången vilket var superkul för då fick vi hjälpa dessa ungdomar. Lyckan i deras ögon när de lyckades träffa en lerduva var helt magisk!

Det var mycket besökande barn och ungdomar i år vilket var jättekul och som gör att det känns extra givande att hålla i en aktivitet speciellt anpassad för den målgruppen. Svenska Jägareförbundet anordnade ett trevligt .22 LR-skytte för ungdomar vilket också var uppskattat. Men det som drog absolut flest barn och ungdomar denna gång tror jag ändå var Jimmy Olsson från Rackartygarna, som körde med en motorcykel på olika föremål. Det var otroligt spännande och flera gånger blev det knäpptyst i publiken när han gjorde våghalsiga tricks. Barn och ungdomar blev väl bemötta och de lät alla som ville komma fram snacka lite, kolla på motorcyklarna och även få autografer!

Denna mässa är en otroligt bra familjemässa – välkomnande och familjär på det viset att det finns något för alla och att den inte är allt för stor. Det fanns möjlighet att träna sin hund på radiostyrd gris och att testa agilityträning, men även möjlighet för barn att hoppa hoppborg och dessutom många utställare som hade intressanta föremål med sig. 

Det är en mässa som vi på skolan varmt rekommenderar. Och är ni intresserade av att börja på ForshagaAkademin och läsa något av våra program så är det bara att kika in och prata med oss, vi kommer att finnas på de flesta mässorna… 

Välkomna!

 

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-14

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.