Ad

Ultracom NEXT spårar hunden och dess hälsa

Nu lanserar finska Ultracom Oy en helt ny typ av hundspårningsapplikation, Ultracom NEXT, som förutom att den har spårningsfunktioner även låter dig analysera hundens hälsa.

Pressfoto

Teknik som olika hundspårningsanordningar har under de senaste åren blivit ett allt mer naturligt inslag i olika hundaktiviteter. Ultracom har länge varit en av storspelarna inom utvecklingen av spårningsenheter och programvaror som utvecklats speciellt för jakt med hund.

Den nya typen av hundspårningsapplikation som lanseras nu, är ytterligare ett stort steg framåt efter många års utvecklingsarbete. Appen kan laddas ner till en mobiltelefon och den innehåller många nya funktioner, där du även kommer se att kartorna också fått ett rejält lyft.

Trots att appen är fullmatad med nya funktioner så är den faktiskt mer användarvänlig än tidigare. Och givetvis kan du dela med dig av din hunds position, markgränser och andra punkter på kartan med dina jaktkamrater.

 

Insamling av hunddata

Den bakomliggande tanken med Ultracom och den nya NEXT-applikationen har varit ”hunden först” -filosofin, som fokuserar på att övervaka hundens välmående och inte längre bara teknisk följande av halsbandet. Man fyller in hundens profilinformation i appen som utgångsdata, såsom raskod, hundens kön, vikt, födelsedatum och dess maximala hastighet. Denna profilinformation används då exempelvis vid beräkningen av hundaktivitetsdata. En funktion man känner igen från var och varannan aktivitetsklocka, men här i något förenklat format. Vill du dela med dig av datan till hundens uppfödare eller din tillhörande kennelklubb, så kan en länk också läggas till profilinformationen.

Hunddata™ sparar och analyserar hundens arbete och aktivitetsdata såsom hastighet, distans, arbetstid, skall och energiförbrukning. Detta kan nu användas för att samla in en helt ny typ av information, till exempel för att stödja hundens välmående, jaktprov och/eller framtida avel.

Ultracom Hunddata™ har utvecklats i samarbete med experter i djurfysiologi och syftet är att fortsätta utvecklingsarbetet i nära samarbete med olika parter.

Läs mer i nästa nummer av Magasin Vildmarken!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-07-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.