Ad

UF-företag vill stötta framtidens jakt och lantbruk

Genom Viltband UF vill tre elever från Torsta Naturbruksgymnasium stötta jakten och jordbruket. En del av vinsten kommer nämligen gå tillbaka till framtidens jägare och jordbruks-Sverige.

En del av vinsten från armbanden kommer att gå till Jägareförbundets framtidsfond och Stiftelsen Lantbruksforskning. Foto: Robert Edfeldt Henriksson

 – Vi ville göra skillnad inom någonting, samtidigt som vi ville göra något som vi älskar och brinner för, säger Anja Hördell, som tillsammans med Moa Eriksson och Kerstin Persson driver Viltband UF, när Magasin Vildmarken når henne.       

Tjejerna går andra året på Torsta Naturbruksgymnasium i jämtländska Ås och när företaget avvecklas i slutet av terminen så kommer de skänka en del av vinsten till Jägareförbundets framtidsfond och Stiftelsen Lantbruksforskning.

– Vi vill få en ökad förståelse kring det svenska lantbruket, om varför våra bönder är så viktiga, varför det är viktigt att välja svensk mat. Utan våra bönder stannar Sverige, säger Anja Hördell.

Och fortsätter:  
– Vi vill också se en ökad förståelse för jakten och allt den har att erbjuda, både hur den kan vara en positiv aspekt i en diskussion om klimatet, men också vad jakten faktiskt gör för människan, både psykiskt och fysiskt!

Här kan ni läsa mer om Viltband UF

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-17

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.