Ad

Trollhättebo i fängelse efter bedrägeri gällande Garmins karttjänster

En man från Trollhättan laddade på olagligt vis hem kartor från Garmin och spred vidare på bland annat gpspower.net, en sida med nästan 6000 användare. Garmin hävdade att mannen hade tjänat minst fem miljoner kronor på tilltaget och valde att yrka på drygt tio miljoner i skadestånd. Det blev till slut förlikning och den åtalade mannen ska nu betala skadestånd.

Nu har även domen i brottmålet kommit och trollhättebon döms till 18 månaders fängelse och det var bedrägeridelen, där han exempelvis manipulerade länkar till Garmins karttjänster, som gav fängelsestraffet.

Domen kan fortfarande överklagas

Källa: Brandnews.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-11-13

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #2

I det här numret har vi fått följa med Matilda Leijon ut på havsöringsfiske på Gotland. Det blev en blåsig historia som slutade lyckligt med kaninhopp i vattnet – och framför allt ett medlemskap i 60-klubben!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.