Ad

Stort intresse inför Tracker Lady Mästerskapen

Den 11 november är det dags för premiärupplagan av Tracker Lady Mästerskapen – ett älghundsmästerskap där tio tjejer gör om titeln. En kul grej som samtidigt inspirerar till friska hundar.

Tracker Lady Mästerskapen

– Antalet tjejer inom jakten ökar stadigt och jag tyckte det vore kul att arrangera ett mästerskap för enbart tjejer som jagar älg, säger initiativtagaren Linda Nordling.

Älgjakt är något som ligger Linda Nordling varmt om hjärtat och när Tracker började diskutera, och senare producera, rosa produkter som exempelvis halsband väcktes tanken på att göra något mer för tjejer som jagar. Det hela mynnade ut i detta älgjaktsprov som nu alltså genomförs för första gången.

– Vi vill öka intresset för jaktprov, för att i förlängningen få fram bra avelsmaterial i Sverige. Det är ett mål med arrangemanget, säger Linda Nordling.

– Ett annat är att få fler att röntga sina hundar, då ett av kraven för att få starta är att hunden är friröntgad. Förutom det skall de som startar naturligtvis vara tjejer, hunden skall vara jaktprovsmeriterad och ägas av familjen, säger hon.

Stort intresse

Tävlingscentrum är Valfjället i Eda och mästerskapet arrangeras av Bergslagens Älghundklubb och Tracker. Intresset inför mästerskapet har varit stort. Hela 428 anmälningar kom in, vilket är unikt, och nu har det lottats ut tio ekipage från Sveriges alla delar.

– Tävlingen har överstigit alla förväntningar och efterfrågan på de rosa pejlhalsbanden är stor, berättar Linda Nordling.

Startlista för Tracker Lady Mästerskapen 2018:

  1. Carolina Persson, Brunskog. J SE VCH FVCH Hölatoppens Louisiana
  2. Rossie Olsson, Transtrand. J Blaxås Bacardi
  3. Elinor Nilsson, Fredriksberg. SE J(LÖ)CH Brushöjdens Zaida
  4. Maja Lind, Korsberga. J Nore Långmons Diva.
  5. Lina Lejon Rumm, Kälarne. J Jokioksan Rolle.
  6. Sabitha Rolandsson, Dorotea. SE J(LÖ)CH Allangropens Cax.
  7. Natalie Malmberg, Torestorp. J Härkilas Ärrie IV.
  8. Elin Pettersson, Åmotfors. J Nordzéns Valter.
  9. Agnes Källman, Älvsbyn. SE J(LÖ)CH NO J(L)CH Koimyras Mira
  10. Iris Sandström, Boden. J SE VCH FI UCH Alljaktens Beretta.


Fotnot:
Vill man följa tävlingarna så sänds de live via Tracker Sveriges Facebook-sida, eller genom att man som Tracker-användare går med i en grupp som presenteras dagen innan tävlingsstart.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-11-04

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.