Tracker Artemis ligger steget före

2019-04-26

Tracker Artemis ligger steget före

Drygt 40 år har gått sedan några finländska ingenjörer beslöt sig för att göra verklighet av sina visioner – och därmed ändrade jakten för alltid. Nu släpper Tracker en ny hundpejl som genom att kombinera tidigare och nya kunskaper återigen är steget före.

Tracker Artemis ligger steget före

Drygt 40 år har gått sedan några finländska ingenjörer beslöt sig för att göra verklighet av sina visioner – och därmed ändrade jakten för alltid. Nu släpper Tracker en ny hundpejl som genom att kombinera tidigare och nya kunskaper återigen är steget före.

Tracker Artemis

I antikens Grekland var Artemis jaktens gudinna och modern till allt levande; både människor och djur. Historiens vingslag hörs kanske inte riktigt lika tydligt vad gäller denna nya hundpejl, men företaget tar onekligen fasta på beprövad teknik och kryddar den med ny sådan. Förutom sitt fulla stöd för GSM-nätverk, arbetar den även med det nya och framtidssäkrade 4G-baserade nätverket NB-IoT LTE-CAT M1. För att erhålla avsevärt bättre mottagning med mindre strömförbrukning kommer i framtiden 2G- och 3G-nätverken att ersättas med IoT 4G, vilket redan nu gör Tracker Artemis ett smart val.

Tracker ArtemisMjukvaran uppdateras automatiskt och har en helt nyutvecklad och exakt skallräknare där man kan följa hundens spår på displayen. Tracker Artemis har tre stycken LED-lampor som kan styras från distans via telefonen, en funktion som exempelvis kan vara bra om hunden befinner sig nära vägar eller i samband med andra situationer som kan vara förenade med vissa risker.

Tracker Artemis är utrustad med samma sorts antenn som Tracker Supra, en antenn som levererade utmärkt täckning. Dessutom har Artemis en kraftfull integrerad inre antenn som innebär att den kan användas utan yttre antenn då man jagar i områden med bra täckning.

Den nya elektroniken och det större batteriet ger Tracker Artemis kapacitet att arbeta under långa perioder och när väl dagen för batteribyte infaller så är det numera möjligt att byta det själv. Sändarens täthet garanteras även därefter. Tracker Artemis levereras med ett förinstallerat IoT SIM-kort, där operatörstrafiken ingår de två första två åren. Tracker Artemis är ergonomisk utformad för hunden. Den följer hundens hals och har inga skarpa kanter.

Tracker Artemis

Sändaren skall placeras tätt mot hundens hals för att förhindra att enheten sitter löst och slår mot hunden. Pejlen levereras med ett orangereflekterande band som ytterligare ökar säkerheten vid jakt och om så önskas kan halsbandet bytas ut till en annan färg som finns som tillbehör. Tracker Artemis känns onekligen som den framtidsskyddade GPS-sändaren för hundar och vi ser fram emot att testa den under kommande säsong!

Läs mer i nästa nummer av Magasin Vildmarken!

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.